:

Tömeges elbocsátást jelentett be a Spotify

Daniel Ek vezérigazgató hétfőn jelentette be a leépítéseket, amelyek várhatóan mintegy 1500 embert érintenek a vállalatnál.

A Spotify közölte, hogy a költségek csökkentése és a működés racionalizálása érdekében a vállalat munkavállalói állományának nagyjából 17 százalékát fogja leépíteni, ami több mint 1500 embert érint. A zenei streamingvállalat a lassuló gazdaság és a növekvő tőkeköltségek közepette hozta meg ezt a döntést – írja a techloy.com és a theverge.com

A cég legutóbbi pénzügyi jelentése során nyilvánosságra hozott 9 241 fős teljes létszám alapján a leépítés várhatóan vsalóban több mint 1500 embert érint. 

A Spotify vezérigazgatója, Daniel Ek az összes Spotify-alkalmazott előtt tette a bejelentést. Ek azt írta, hogy a cégnél még mindig túl sok ember végez támogató, illetve háttérmunkát, ami nem jár valódi értékteremtéssel a Spotify számára, ugyanis ahogy nőtt a vállalat, eltávolodtak annak alapértékeitől, amelyek a leleményesség és az ötletesség.

Ez már a Spotify harmadik nagyobb leépítése idén, januárban a személyzet 6 százalékát, azaz nagyjából 600 alkalmazottat bocsátottak el, júniusban pedig további 200 pozíciót szüntettek meg a cég podcast osztályán. A költségcsökkentés mellett a vállalat a bevételek növelése érdekében is tett lépéseket: a nyár folyamán, több piacon, köztük az Egyesült Államokban is emelte több díjcsomagjainak árát.

A 2006-ban, Stockholmban alapított Spotify dolgozói létszáma jelentősen megnőtt a 2020-as Covid19-világjárvány óta, az elmúlt három évben csaknem megduplázódott a cég munkavállalóinak száma, a vezérigazgató szerint azonban a gazdasági környezet azóta jelentősen megváltozott. Ami a jelenleg leépítésben érintetteket illeti, Ek közleménye szerint mintegy öt havi bérnek megfelelő végkielégítést kapnak, illetve ez idő alatt a vállalat továbbra is fedezi az egészségügyi ellátásukat.

The post Tömeges elbocsátást jelentett be a Spotify appeared first on Forbes.hu.