:

Itt a karácsony, Trump nyár végi börtönfotója furcsán kelt új életre

Itt a karácsony, Trump nyár végi börtönfotója furcsán kelt új életre

Donald Trump korábbi amerikai elnököt is megcsapta a karácsony szele, úgyhogy tovább bővítette a saját arcképével díszített tárgyak körét: ezúttal csomagolópapírra és egy limitált kiadású karácsonyi zoknira nyomtatták rá a republikánus elnökjelöltségre pályázó Trump fejét.

Méghozzá azt börtönfotót (egy Mikulás-sapkával megspékelve), ami augusztusban készült róla. Ahogyan arról mi is írtunk, Trump idén augusztusban adta fel magát a Georgiában lévő Fulton megyei börtönben. Ez volt a negyedik alkalom 2023-ban, hogy erre kényszerült. Ezúttal amiatt a vád miatt kellett megjelennie, hogy bizalmasai segítségével a 2020-as választás eredményét akarta megváltoztatni Georgia államban. Itt kis előnnyel, de Joe Biden nyert. Trump az első exelnök az Egyesült Államok történelmében, akiről rabosítási fotó készült. A börtönbe azonban nem vonult be, fél óra után 200 ezer dolláros óvadék letételét követően távozhatott.

Íme, a börtönfotó, amit az X-re (Twitter) is kitett.

Az augusztusi börtönfotó pedig azóta külön életre kelt, Trump így karácsony előtt egy saját magával díszített csomagolópapírral jött ki, amihez 35 dollárért (12.300 forintért) juthatnak hozzá a rajongói. A csomagolópapírra rányomtatott Soha ne add meg magad! (Never surrender!) feliratnak is fontos üzenete van.

A korábbi elnök karácsony zoknit is árul, ez limitált kiadás, szintén a börtönfotóval. Ez 25 dollárba kerül, és szintén Trump honlapjáról lehet megrendelni, egyéb börtönfotós promótermékek kíséretében.

A karácsonyi cuccokat például azzal próbálja reklámozni Trump csapata, hogy a volt elnök „nagyon megbízható forrásokból” azt a hírt kapta, hogy Joe Biden elnöknek idén karácsonykor szén kerül a harisnyájába. (A szén a virgács megfelelője – a szerk.) Trump az idei ünnepre „nagy dolgokat” ígér híveinek, szóval a zoknit már csak ezen nagy dolgok tárolására is érdemes beszerezni.

A merch tárgyak és a reklámjuk persze elsőre megmosolyogtatók, de ezekkel és magával a börtönfotóval is komoly pénteket húz be Trump: csak augusztusban, bebörtönzése után 7,1 millió dollárt tudott összegyűjteni a kampányára.

The post Itt a karácsony, Trump nyár végi börtönfotója furcsán kelt új életre appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés