:

Jön a sztrájk, erre kell majd figyelni a napokban

Ne vasárnapra vagy hétfőre tervezzünk nagy buszos utazásokat, jelentős sztrájk ígérkezik vasárnapra és hétfőre a Volánbusznál. A járatok közel fele nem fog közlekedni.

A Fővárosi Törvényszék első fokon jogszerűnek ítélte a Volánbusznál tervezett munkabeszüntetést, ezért azt megkezdik december 10-11-én az MTI közlése szerint.

Több ebből Cáfolják: az Európai Bizottság is hozzászólt a Pfizer-perhez Az egyik legnagyobb szupermarket is úgy döntött, hogy nem kér december 24-éből – de lesznek kivételek

Hétfőn a 42 540-ből 19 830 járat nem fog közlekedni, vasárnap ennél jóval kevesebb lesz az,  amelyik nem veszi fel a munkát.

A szakszervezet szerint a sztrájkra azért van szükség, mert elakadtak a bérfejlesztési tárgyalások. A szakszervezet 2024-re 25 százalékos béremelést szeretne, erre az igényre azonban a Volánbusz Zrt. november 24-ig nem válaszolt, ezért folyamodtak a sztrájkhoz. A zrt. vezetése elkötelezettek a megegyezés érdekében, legkésőbb 2024. január 20-ra szeretnék lezárni a jövő évi bértárgyalásokat, és megkötni a bérmegállapodásokat.

The post Jön a sztrájk, erre kell majd figyelni a napokban appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés