:
Breaking News

Ez az app milliók életét könnyítheti meg

Ez az app milliók életét könnyítheti meg

A Microsoft évek óta fejleszti Seeing AI nevű alkalmazását, amelynek elnevezése nem véletlen, ugyanis célja a vakok és gyengén látók mindennapjainak megkönnyítése a mesterséges intelligencia segítségével. Az app egyre inkább megbízhatóbbnak bizonyul a felhasználói visszajelzések alapján, ezért is jó hír az érintettek számára, hogy az iOS-es változat után az androidos verzió is megérkezett, írja a hvg.

Az ingyenes alkalmazás célja, hogy a gyengén látó emberek jobban megértsék az őket körülvevő világot okostelefonjuk kamerái és a mesterséges intelligencia által vezérelt narráció segítségével. Az Android-alkalmazás a cég legújabb fejlesztéseit használja a generatív mesterséges intelligencia terén, és ugyanazokat a funkciókat kínálja, mint az iOS-verzió.

Az app többek közt támogatja az egyéneket az olyan hétköznapi feladatok elvégzésében, mint a levelek olvasása, a mindennapi termékek azonosítása, a fényképek leírásának meghallgatása.

A legújabb funkciók a felhasználók visszajelzései alapján készültek. Az alkalmazás mostantól részletesebb leírásokat kínál a képekről. Ha mozgatja az ujját a képernyőn, az alkalmazás meg tudja mondani a különböző objektumok elhelyezkedését. A fényképek pedig más alkalmazásokból is importálhatók.

Az alkalmazásban arra is lehetőség nyílik, hogy a felhasználó kérdéseket tegyen fel a dokumentumokkal kapcsolatban. A szkennelése után például érdeklődhetünk az azon szereplő elemekkel kapcsolatban, sőt rövid összefoglalót is kérhetünk a programtól. Az alkalmazás hangos útmutatást is ad a felhasználónak a nyomtatott oldalak szkenneléséhez.

A Seeing AI persze más módokat kínál a felhasználóknak arra, hogy tájékozódjanak az őket körülvevő világról.

A kamerájukat például egy objektumra irányíthatják, így az MI képes vonalkódokat és termékinformációkat is beolvasni, például a csomagoláson szereplő nevet és egyéb részleteket. Az app arckifejezéseket, pénznemet, és színeket is azonosíthat, sőt néhány nyelven kézírásos szöveget is képes olvasni.

Az alkalmazás a fogyatékkal élők nemzetközi napján, december 3-án érkezett meg Androidra. Jelenleg 18 nyelven érhető el az alkalmazás, és ezek között a magyar nyelv is ott szerepel. A Microsoft azt tervezi, hogy a jövő évben 36 nyelvre bővíti ezt a számot.

The post Ez az app milliók életét könnyítheti meg first appeared on 24.hu.