:

Erről beszélt Zelenszkij Orbánnal Argentínában

Bejárta a videó az internetet arról, ahogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Orbán Viktorral komoly arccal vált néhány mondatot az argentin elnök beiktatásán. Zelenszkij videóban beszélt arról, mi volt a témájuk.

„Beszéltem a magyar miniszterelnökkel, Orbán Viktorral. Nyíltan, köntörfalazás nélkül tárgyaltunk európai ügyekről” – mondta el X-csatornáján, ahol összefoglalta az argentin látogatás eseményeit.

Több ebből Ennyit költünk idén karácsonyi ajándékra Erről beszélt Zelenszkij Orbánnal Argentínában

A Telex megkeresésére a magyar miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan annyit közölt, hogy Ukrajna EU-csatlakozása ügyében Orbán Viktor jelezte Zelenszkijnek: az Európai Unió tagállamai folyamatosan tárgyalnak a kérdésről.

Eközben Orbán Viktor azt igyekszik elérni, hogy a csütörtökön kezdődő uniós csúcstalálkozón ne szülessen döntés az ukrán csatlakozási tárgyalások megkezdéséről. Charles Michelnek, az Európai Tanács elnökének címzett levelében azt javasolja, hogy a napirendi pontok közé se vegyék fel Ukrajna csatlakozási tárgyalásainak kérdését. Továbbá vétóval fenyegeti a Kijevnek 2027-ig folyósítandó 50 milliárd eurós támogatás tervét is.

The post Erről beszélt Zelenszkij Orbánnal Argentínában appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés