:
Breaking News

Máris letiltaná az Apple az androidos iMessage-másolatot

Máris letiltaná az Apple az androidos iMessage-másolatot

Néhány nappal azután, hogy a Beeper csapata bejelentette, hogy sikerült átültetniük az iMessage üzenevtküldő rendszert Androidra, kiderült, hogy az Apple lépéseket tett az alkalmazás leállítására – írja a Verge.

A vállalat, ahogy az várható volt, nem mondja ki, hogy nem akarja az androidosok számára is elérhetővé tenni az üzenetküldő alkalmazását, pusztán azt mondja, hogy meg akarja védeni a felhasználóit. Nadine Haija, vezető PR-menedzser közleményében azt írta, a cél az Apple-felhasználók védelme azáltal, hogy blokkolják azokat a technikákat, amelyek hamis hitelesítő adatokat használnak fel az iMessage-hez való hozzáférés megszerzéséhez. Kiemelték:

Ezek a technikák jelentős kockázatot jelentenek a felhasználók biztonságára és adatvédelmére, ugyanis felvetik a metaadatok nyilvánosságra kerülésének lehetőségét, valamint a nem kívánt üzenetek, spamek és adathalász-támadások is megszaporodhatnak.

Bár a Verge azt írta, az alkalmazást már letiltották, a cikk írásakor a Beeper Mini alkalmazás még elérhető volt idehaza a Google Play Áruházban. Ugyanakkor az Apple nagy valószínűséggel le fogja tiltatni.

Ennek elsődleges oka, hogy a Beepernek lényegében átveri az Apple szervereit, és meggyőzi őket, hogy egy valódi Apple-eszközről érkezik a bejelentkezés, miközben nyilvánvalóan nem erről van szó. Ezt az Apple hamis hitelesítő adatként kezeli, és fél, hogy sérülékenyebbé teszi a rendszert.

A Beeper ugyanakkor kijelentette, hogy eljárása a titkosítás vagy az adatvédelem veszélyeztetése nélkül működik, és szívesen átadja a kódot az Apple-nek áttekintés céljából.

Érdekes időpontban érkezik ez a botrány, ugyanis a később komoly biztonsági hibákat produkáló iMessage-másolatot közzétevő Nothing vállalat azt mondta, az Apple nem mondhat semmit az ügyben, ugyanis azzal elismerné, hogy kisajátítja a platformot. Márpedig ezzel a lépéssel bekerülne az alkalmazás az új uniós törvény hatálya alá, ami arra kényszerítené a vállalatot, hogy tegye elérhetővé a felületet mindenki számára.

Nemrégiben egyébként az Apple jelezte, hogy átveszi a platformok közötti RCS üzenetküldő protokollt, de egyelőre nem tudni, hogy ez pontosan hogyan fog kinézni és mikor valósul majd meg. Emellett abban is biztosak lehetünk, hogy az Apple ezt követően is igyekszik majd jobbá tenni a natív iMessage-felhasználók életét.

The post Máris letiltaná az Apple az androidos iMessage-másolatot first appeared on 24.hu.