:

Hasznos újításokkal van tele az iPhone-ok legújabb frissítése

Hasznos újításokkal van tele az iPhone-ok legújabb frissítése

Elérhetővé vált az iOS 17.2-es frissítése a legújabb iPhone-ok számára – írja a Verge. A frissítés tartalmazza a régóta rebesgetett Napló alkalmazást, amely levehetővé teszi, hogy a rögzített adatok alapján, videók társításával készítsünk feljegyzést az élményeinkről.

Az alkalmazás kezelőfelülete pofonegyszerű, viszont nagy erőssége, hogy képes felismerni a fontosabb pillanatokat a telefon adatai alapján. Ilyenek például a felkeresett helyszínek, és az ott készített fényképek is, amelyekre alapozva javaslatokat tesz számunkra, miről érdemes írni. A Napló app támogatja a térbeli videók rögzítését is, amely funkciót az iPhone 15 szeptemberi megjelenésével együtt jelentették be.

Ez úgy működik, hogy a telefon fő- és ultraszéles kamerájával egyszerre rögzíti a felvételeket, így 3D-s videókat hozhat létre.

Az iOS 17.2-es frissítése révén elérhetővé vált az iPhone 15 Pro akciógombjának programozása is, melynek keretében be lehet állítani mondatok fordítására is. Emellett új időjárási widgetek, és az Üzenetek alkalmazás új funkciói is elérhetővé váltak. Utóbbi leghasznosabb frissítése, hogy koppintással odavezet minket a még el nem olvasott üzenetekhez.

A frissítésben emellett helyet kapott a Qi2-támogatás is az iPhone 13 és 14 készülékek esetében, amelyek esetében így már olcsóbb eszközökkel is elérhető a 15 wattos vezeték nélküli töltés. Erről nemrégiben részletesen is beszámoltunk. Az iOS frissítése mellett az Apple okosóráinak operációs rendszere is frissült, itt azonban csak apróbb eltérések tapasztalhatók.

Az iOS 17.2 ugyanazon iPhone-modellekre érhető el, mint az iOS 17. A legrégebbiek ezek közül a 2018-as iPhone XS, XS Max és XR készülékek, valamint a második és harmadik generációs iPhone SE-k. A letöltés a Beállítások alkalmazáson belül az Általános, Szoftverfrissítés menüponton belül kezdheti meg. Érdemes megjegyezni, hogy a frissítések szakaszosan jelennek meg, így van, ahol még várni kell a letöltésre.

The post Hasznos újításokkal van tele az iPhone-ok legújabb frissítése first appeared on 24.hu.