:
Breaking News

Brutális összegért vásárolnák ki Lázár Jánosék a Strabag üzletrészét a GYSEV Zrt.-ből

10 millió eurós ajánlatot tehetett a magyar fél az osztrák Strabagnak a GYSEV Zrt.-ben lévő, mindössze 6,1 százalékos részvénycsomagjáért.

24.hu osztrák forrása szerint 10 millió eurós ajánlatot tett a magyar fél az osztrák Strabagnak a Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút Zrt.-ben (GYSEV Zrt.) lévő, mindössze 6,1 százalékos részvénycsomagjáért.

A portál megkérdezte a magyar-osztrák közös vasúttársaságban a tulajdonosi jogokat gyakorló, Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztériumot, helytálló-e a hír. Azt is tudni szerették volna, összességében mekkora tulajdonrészt akarnak szerezni: megelégszenek-e az alig 4 milliárd forintos Strabag-résszel, vagy az osztrák állam kisebbségi csomagjának megszerzésével 100 százalékos tulajdonlásra törnek. Csakhogy a minisztérium nem válaszolt a megkeresésre.

Azt a Telex írta meg elsőként, hogy vételi ajánlatot tett a magyar fél a GYSEV Zrt.-ben lévő kisebbik osztrák tulajdonostárs részvénycsomagjára. A két országban működő vasúttársaságban a magyar állam tulajdonrésze 65,6 százalék, az osztrák államé 28,2 százalék. Ezzel volt elégedetlen Lázár János, akinek korábbi nyilatkozatából az derült ki, hogy készek megvenni akár a teljes osztrák tulajdonrészt.

The post Brutális összegért vásárolnák ki Lázár Jánosék a Strabag üzletrészét a GYSEV Zrt.-ből appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés