:

Négy év alatt 10 milliós bevételt hoztak össze félmilliárdos állami befektetéssel

Egy orvosi eszközöket forgalmazó cég 500 millió forintot kapott a Hiventures mára hírhedtté vált programjában, de semmilyen eredményük nem látszik.

Újabb furcsaságokra bukkant a G7.hu a a Hiventures-program nagyösszegű állami támogatásai körül. Az elmúlt években az állami Hiventures 35 milliárd forintot fektetett be innovatívnak gondolt vállalkozásokba egy uniós program révén. Arról már írtunk, hogy négy hónapig bírta a pékség, amit 500 millió forint, valójában hátrányos helyzetű térségeknek szánt uniós pénzből nyitottak.

Most azonban a portál kiderítette: szintén a lehető legmagasabb összeget, 500 millió forintot kapott egy orvosi eszközöket forgalmazó cég is. A több mint négy évvel ezelőtti állami befektetés óta azonban látszólag nem sok minden történt.

A Haemothromb Test Kft. honlapja ránézésre azóta nem frissült, a jelentős befektetés ellenére pedig összesen 10 millió forint volt a bevétele az elmúlt öt évben. Sőt, a befektetés óta a 10 millió forintos bevétel mellé 400 millió forintos veszteséget halmozott fel a cég.

A Hiventures szerint az 500 milliós befektetést a terméket tömeggyártásra alkalmassá tevő további fejlesztésekre és a gyártóüzem kialakítására adták, amely Heves városában jött létre. Az otthoni, egyszer használatos, a véralvadás idejét mérő innovatív eszköz gyártására szánt befektetésről a Hiventures azt írta a portálnak, hogy folyamatosan ellenőrzi a szabályszerű felhasználását.

The post Négy év alatt 10 milliós bevételt hoztak össze félmilliárdos állami befektetéssel appeared first on Forbes.hu.