:

Nagyon fontos újítás érkezik az iPhone-okra

Nagyon fontos újítás érkezik az iPhone-okra

Újdonság érkezik az iPhone-okra, amely a tolvajoktól védi meg a telefonon tárolt adatokat – írja a CNN. A Stolen Device Protectionnek (lopott készülék védelem) köszönhetően a bűnözőknek nem lesz elég az eszközt lezáró kód ismerete ahhoz, hogy hozzáférjenek a tulajdonos bankkártyájához, jelszavaihoz vagy egyéb érzékeny információihoz.

A funkció bekapcsolása után az adatok eléréséhez, illetve a változtatások végrehajtásához Face ID (arcfelismerő) vagy Finger ID (ujjlenyomat-felismerő) hitelesítésre lesz szükség. Így a tolvajok nem tudják majd kikapcsolni a Find My iPhone nevű funkciót sem, amellyel a tulajdonos be tudja mérni elveszett készülékét.

Ezekre a plusz védelmi intézkedésekre viszont nem lesz szükség, ha a telefon érzékeli, hogy otthon, a munkahelyünkön vagy egyéb biztonságos helyszínen tartózkodunk.

Az Apple egyik szóvivője szerint az okostelefonokat érintő veszélyek folyamatosan fejlődnek, éppen ezért pedig a vállalat is fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy egyre jobb védelmet nyújtsanak a felhasználók számára. A funkció egyelőre teszt fázisban van, de hamarosan mindenki számára elérhetővé válik.

Kapcsolódó Hasznos újításokkal van tele az iPhone-ok legújabb frissítése Az iOS 17.2 ugyanazon iPhone-modellekre érhető el, mint az iOS 17.

The post Nagyon fontos újítás érkezik az iPhone-okra first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés