:

Újabb 110 üzlet lesz zárva december 24-én

A Deichmann is csatlakozik azokhoz az üzletláncokhoz, amelyek december 24-én zárva tartanak.

A Deichmann is csatlakozik azon üzletláncokhoz, amelyek december 24-én zárva tartanak – tudatták a Forbes.hu-nak is megküldött közleményükben. Döntésüket azzal indokolják, hogy dolgozóik révén így mintegy 900 család örülhet.

A vállalat honlapja szerint Magyarországon 110 üzletet működtet, így ezek mindegyike zárva tart majd Szenteste napján.

Arról az elmúlt hetekben rendszeresen beszámoltunk, hogy egyre több magyarországi üzletláncnál –a Pennyn át a Libriig – döntöttek már a december 24-i teljes vagy részleges boltzár mellett. Legutóbb a Tesco és az Aldi tett közzé tájékoztatást a december 24-re vonatkozó nyitvatartásukról, követve az Auchan és a Lidl idevágó döntését. Azt is megírtuk, hogy a SPAR Magyarország december 24-én az Interspar hipermarketeket, valamint egyes bevásárlóközpontok SPAR és City SPAR szupermarketeket kivéve zárva tartja saját üzemeltetésű üzleteinek jelentős részét.

Mindennek előzménye, hogy az érdekvédelmi szervezeteken túl az Egyenlő.hu keresztény-szociális szakszervezet, valamint a békemeneteket szervező, Fidesz-közeli Civil Összefogás Fórum (CÖF) is tematizálja a 24-i zárva tartás ügyét, több üzletlánc az utóbbi mögé beállva tűzte zászlajára a témát. A részletekről több cikkben is beszámoltunk a Forbes.hu-n, például itt vagy itt.

The post Újabb 110 üzlet lesz zárva december 24-én appeared first on Forbes.hu.