:
Breaking News

Ha hordozható erőmű kell a munkádhoz, ne keress tovább

Ha hordozható erőmű kell a munkádhoz, ne keress tovább

A Lenovo ThinkPad olyan termékcsaládot jelent, aminek a neve mára egybeforrott a megbízható munkaállomások fogalmával. Ide tartozik a Lenovo ThinkPad P16 Gen 2 is, viszont ezt a gépet nem munkahelyi vagy otthoni használatra tervezték, hanem olyan speciális esetekre, mikor külső helyszínen van szükség jelentős teljesítményre. Ennek megfelelően egy hordozható munkaállomásról beszélünk, ami nemcsak hardveresen van felkészítve szinte mindenre, de a tervezésénél figyelembe vették a strapabírást is. A ThinkPad P16 Gen 2 megfelel az amerikai Mil-SPEC katonai szabványnak, így még a legszélsőségesebb körülmények között is megbízhatóan a felhasználó rendelkezésére áll.

Lenovo

Elképesztő teljesítmény

Az ellenálló, de hagyományos külső alatt tényleg komoly hardver kapott helyet, hiszen a speciális igények szerint konfigurálható munkaállomás akár Intel vPro platformmal és 13. generációs Intel Core HX sorozatú processzorral vagy akár 13. generációs Intel Core i9-13980 processzorral is kérhető.

A gép emellett akár 192 gigabájt (DDR5 5600 MHz) memória és két darab 4 terabájtos PCIe Gen4 NVMe SSD fogadására is képes, és a beépített Intel UHD videokártya mellett olyan bővítőkártyával is rendelkezik, ami támogatja az olyan Nvidia RTX és Intel Arc diszkrét videokártyákat, mint például a Nvidia RTX 5000 Ada (16 GB GDDR6 VRAM) és az Intel Arc Pro A30M (4 GB GDDR6 VRAM).

A jelentős teljesítmény mellé ráadásul biztosított a megfelelő hűtés is, köszönhetően a kettős párakamrának, mikre szükség is lesz, ha bekapcsoljuk az Ultra Performance Mode-ot, ami biztosítja a leginkább erőforrás-igényes feladatok lehető leggyorsabb elvégzését is. A teljesítményt ráadásul független szoftverbeszállítók (ISV) igazolták, a ThinkPad P16 Gen 2-nek konkrétan papírja van arról, hogy hatékonyan és zökkenőmentesen képes futtatni a legfontosabb alkalmazásokat.

Minden, amire szükség lehet

A Lenovo ThinkPad P16 Gen 2 képernyője 16 hüvelykes, 16:10-es képaránnyal, és a kijelző akár 3840 x 2400 pixeles felbontásra képes, érintésérzékeny OLED panellel is rendelkezhet. A fényerő ebben az esetben 400 nit, garantált továbbá a 100 százalékos DCI-P3 színtér, az X-Rite gyári színkalibrálás és Dolby Vision támogatás, miközben a képernyő tükrözödés-, zsír- és koszolódásmentes.

Lenovo

Csatlakozók terén szintén bőséges a kínálat, hiszen a gép oldalán találunk kettő darab USB-C Thunderbolt 4 és kettő darab USB-A 3.2 Gen 1 (5 Gbps), illetve egy USB-C 3.2 Gen 2 (10 Gbps) portot. Adott a HDMI 2.1 (4K/60 Hz) és a kombinált fejhallgató-/mikrofoncsatlakozó, a gépre továbbá kérhető smartkártya-olvasó, illetve SD Express 7.0 kártyaolvasó is. Adott továbbá a Wi-Fi 6E és a Bluetooth 5.3 kapcsolat, és a gép a 4G hálózatra kapcsolódó eSIM kártyával is felvértezhető, tehát akár közvetlenül a mobilhálózatra is felkapcsolódhatunk vele.

A felhasználó felé fordított hangszórók támogatják a Dolby Atmos formátumot, a gépet felvértezték széles hatósugaró mikrofonokkal, az online meetingek megfelelő képminőségét pedig egy 1080p felbontású webkamera biztosítja, ami mellől nem hiányzik az adatvédelmi fedél sem. A gép ugyanakkor kérhető Hibrid FHD + IR-kamerával is, ami már rendelkezik emberijelenlét-érzékeléssel is, és figyelmeztet a hátunk mögött leskelődőkre. Utóbbinak hála még egy repülőn és egy kávézóban is biztosak lehetünk benne, hogy a munkánk biztonságban van a kíváncsi szemek elől.

Lenovo

Biztonság és fenntarthatóság

A hordozhatóság mellett is létfontosságú biztonságról a ThinkShield gondoskodik, méghozzá olyan remek funkciókkal, mint az önálló megbízhatóplatform-modul (dTPM) az adatok megfelelő titkosításához, a biometrikus ujjlenyomat-leolvasó az egyszerű, egyérintéses bejelentkezéshez, valamint a korábbi rendszerbeállításokat visszaállítani képes öngyógyító BIOS.

Nem elhanyagolható továbbá, hogy a gyártó ennél a gépnél is szem előtt tartotta a környezettudatosságot, ennek megfelelően a Lenovo ThinkPad P16 Gen 2 teljes egészében műanyagmentes csomagolást kapott, emellett maga a gép újrahasznosított alkatrészeket is tartalmaz.

Lenovo

The post Ha hordozható erőmű kell a munkádhoz, ne keress tovább first appeared on 24.hu.