:

A magyar család, ami három éve vízen van

A magyar család, ami három éve vízen van

Egy 14,9-szer 4,7 méteres hajó vitorlázik a világ óceánjain és tengerein 2020 nyara óta, fedélzetén egy magyar család, Bőszéék laknak. A történetüket bemutató teljes cikket keresd a Forbes Life friss számában.

A budapesti házaspár, Domonkos és Anna mindent felszámoltak otthon, hogy átköltözhessen lányaival a Sailing Teatimera, és elindulhassanak világ körüli útjukra. Az anya pedagógus és fotós, ő tanítja a gyerekeket, az édesapa informatikus és matematikus, napközben kapitány, éjjel pénzt keres. Megtett tengeri mérföldjeik száma húszezer-hatszáz, a meglátogatott országoké huszonkettő, az eltörött borospoharaké huszonegy.

Bőszéék Bora Borán (Fotó: Sailing Teatime)

Mindig résen kell lennetek. Figyelni mind a hajó, mind az óceán jelzéseit. Nem fáradtok el az állandó koncentrációban?

Anna: Ha kikötünk, fel kell kutatnunk, hogy hol tudunk üzemanyagot beszerezni, hol van jó bolt és gyógyszertár, hol lehet a csónakunkat – amivel a horgonyzó hajóról a partra megyünk – biztonságosan kikötni. Három éve éberen alszunk, hogy tisztán halljuk magunk körül a zajokat. A kérdésedre visszatérve: egy kicsit elfáradtunk, de a sok csodálatos és izgalmas látnivaló, a baráti hajósközösség kárpótol minden nehézségért.

Rendszeresen halásztok, legutóbb egy neonsárga halat fogtatok ki. Honnan tudjátok, melyik fajta ehető?

Domonkos: Folyton tanuljuk. Ha valami új akad a horogra, rögtön hozzák a gyerekek a könyveket, hogy beazonosítsák. Az a forgatókönyv, hogy ha kifogunk egyet, én fogom a botot és fárasztom a halat, Anna hozza a konyhakést és a szigonyt, a lányok pedig a határozót és a kamerát.

Oliviával, a fókával, aki egy napot töltött náluk

Bőszéék 2022. márciusában, egy hosszú átkelés után megérkeztek Francia Polinéziába, Nuku Hivára. Ott két hónapot voltak, majd egy évet töltöttek Francia Polinézia különböző részein. Idén májusban a közelgő ciklonok és hurrikánok miatt tovább álltak, és elérték a Cook-szigeteket, Tongát, Fijit, majd Vanuatut. Októberben Indonézia körül szeretnének hajózni, de hogy milyen útvonalon közelítik meg, azt az időjárás dönti el.

The post A magyar család, ami három éve vízen van appeared first on Forbes.hu.