:
Breaking News

Bevételek mostanában: Wonka, Napoleon, Wish, Renaissance, Godzilla Minus One, The Boy and the Heron

Bevételek mostanában: Wonka, Napoleon, Wish, Renaissance, Godzilla Minus One, The Boy and the Heron

Megjött Chalamet, méghozzá a Wonka musicallel, ami az előzetes alapján szerintem sokaknak nem volt nyilvánvaló. Mármint a film stílusa. Ennek megfelelően 39 millióval nyitott, ami korrekt hétvége, és ugye hatalmas ünnepi lefutás várhat még rá. Az egyértelmű összehasonlítási alap a The Greatest Showman lehet, ami 15,5 millióval kezdett, és végül 174.3-cel zárt Amerikában (429 világszinten). Mondjuk ennyit nem látnék Wonkában, de érdekes lesz mennyire tart esetleg ki családi szórakozásként az ünnepek alatt.

A The Boy and the Heron hozta Miyazaki legjobb amerikai nyitását 13 millióval, világszinten pedig már 99-nél jár.

A Napoleonnál nem tudjuk mi volt az Apple elvárása, de a 20 milliós nyitása után 188-ig jutott világszinten. Ez elvileg “talált pénz”, és reklám is, hiszen a film csak ezután érkezik meg az Apple TV+-ra. Durva, hogy a Netflix minden “blockbuster” premierjével hasonló, vagy még nagyobb összegeket hagy az asztalon.

A Wish újabb bukás a Disney-nek. 20 millió körül nyitott, 31 körül a premier heti 5 napos ünnepi hétvége egészét nézve, és még most is csak 126 milliónál tart. Mindeközben 200-ba került. Úgy tűnik sok család majd a Disney+-on megnézi, szépen rászoktak.

A The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes  már most átlépte azt a szorzót (100 millióból 290-nél jár), ami szerint valószínűleg profittal zár. Bejött a YA franchise felélesztése.

A RENAISSANCE: A FILM BY BEYONCÉ elvileg bejött, hiszen 36 milliót kaszált világszinten, de ha azt nézzük, akkor Taylor Swift agyonverte Beyoncét a pénztáraknál. Érdekes összecsapás volt.

Majdnem elfelejtettem, a Godzilla Minus One csak Amerikában hozott már 57 milliót. Elvileg 15-be került, és még jó is.