:

Ellophatja adatait a Facebook népszerű alkalmazása

Ellophatja adatait a Facebook népszerű alkalmazása

Veszélyes lehet az egyik népszerű facebookos alkalmazás használata – hívja fel a figyelmet Kubatovics Áron, a livepod.tv alapítója és tulajdonosa a közösségi oldalon közzétett bejegyzésében. A My Puzzles nevű applikáció vicces képeket készít rólunk egy mesterséges intelligencia segítségével, ehhez azonban hozzáférést kér a felhasználó nevéhez, profilképéhez, messenger azonosítójához és nyelvi beállításaihoz is.

Kubatovics szerint ez azért problémás, mert a készítők visszaélhetnek ezekkel az információkkal, így ugyanolyan adatvédelmi aggályokat vet fel, mint pár éve az orosz FaceApp. Mint írja, számos intő jel mutat arra, hogy nem megbízhatók a fejlesztők, például a weboldalukon nem szerepel a cég neve, telephelye, vezérigazgatója vagy adószáma, ráadásul a „vállalatról” semmilyen információt nem lehet találni a keresőmotorok segítségével sem.

A férfi úgy véli, az ellopott adatokat a My Puzzles készítői később átverésekhez használhatják fel.

Például teljesen valósnak tűnő, de hamis profilokat hozhatnak létre, amelyek nekünk adják ki magukat ezzel tévesztve meg ismerőseinket. Éppen ezért mindenkit arra int, hogy kerülje el az ilyen gyanús alkalmazások használatát.

Kapcsolódó Minden adatot ellophat a mobiljáról ez a két veszélyes alkalmazás Kínai szervereken végezhetik az adatai, ha nem vigyáz.

The post Ellophatja adatait a Facebook népszerű alkalmazása first appeared on 24.hu.