:

Ki nem találnád, mennyit hagyott ott Hernádi szállodáiban a Fidesz az őszi frakcióülésért

Bár a KDNP is ott volt, a cechet egyedül a Fidesz állta – pontosabban az Országgyűlés Hivatala.

Sokat drágult a Mol-vezér esztergomi érdekeltségeiben a szállás, mióta legutóbb 2 éve is ott tanácskoztak a kormánypárti frakciótagok, írja a hvg.hu az Országgyűlés oldalán nyilvánosságra hozott szerződéslista alapján. Eszerint

a kihelyezett ülésért két tételben összesen 38,11 millió forintot fizetett a Fidesz parlamenti képviselőcsoportja.

A Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető által aláírt szolgáltatás-vásárlási szerződések

egyike nettó 28906279 forintról szól a Solva Property Kft. részére, a másik nettó 7392279 forintról a Solva Hotel Kft. részére.

Előbbi a Grand Hotel, utóbbi a szomszédos Portobello üzemeltetője Esztergomban. A 4 csillagos szállodákat üzemeltető cégek Hernádi Zsolt, a Mol-vezér többségi érdekeltségei a Solva Magántőkealapon keresztül.

A 2021-ben átadott Grand Hotelre a Solva Poroperty Kft. korábban 2,8 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott egy állami turisztikai pályázaton.

Mivel az Országgyűlés honlapján 2023 áprilisától nettó összegeket közölnek, így a szálláshely-szolgáltatásra érvényes kedvezményes, 5 százalékos áfa kulccsal számolva a Fidesz-frakció összesen bruttó 38,11 millió forintot hagyott ott a két éjszakás rendezvényért a Hernádi-érdekeltségeknél, írja a portál.

Összesítésük szerint ez azt jelenti:

ha a Fidesz-KDNP frakciószövetség alkotta kétharmados parlamenti többség mind a 135 tagja végig ott volt a tanácskozáson, akkor fejenként és éjszakánként 141 ezer forintba kerültek a Fidesznek.

A kormánypártok évente ráadásul kétszer is, az őszi mellett egyszer tavasszal is összegyűlnek kihelyezett frakcióülésre. Idén a tavaszi tanácskozás február 22-24 között Balatonalmádiban volt, és 35,1 millió forintot fizetett érte a Fidesz a Hotel Füred Kft.-nek.

The post Ki nem találnád, mennyit hagyott ott Hernádi szállodáiban a Fidesz az őszi frakcióülésért appeared first on Forbes.hu.