:

Lengyel építőipari céget vásárol a Duna Aszfalt

Szíjj László cégcsoportja a „magyar tulajdonú regionális középvállalati státusz elérése” érdekében vásárol be Lengyelországban.

A Duna Group Közép-Kelet Európai üzletfejlesztési terveinek végrehajtása keretében megállapodást kötött a Mota-Engil SGPS SA társasággal a Mota-Engil Central Europe cégcsoport megvásárlására, amely Lengyelország építőipari és ingatlanfejlesztési piacának aktív szereplője – közölte a BÉT oldalán a Duna Aszfalt Zrt. 

A tájékoztató szerint a cégvásárlás végrehajtásához az illetékes lengyel hatóságok és egyes finanszírozó intézmények engedélye is szükséges, ezek megszerzését a felek 2024 első félévében tervezik. A tranzakció a közlemény szerint

a Duna Group nemzetközi jelenlétének növekedését, az építőipari szakmában betöltött szerepének megerősítését, továbbá a magyar tulajdonú regionális középvállalati státusz elérését szolgálja.

Hogy a Duna Group Magyarországon mennyire jelentős, azt a Forbes Magyar100 listája is megmutathatta. A néhány éve családivá avanzsáló csoport idén már 168 milliárd forintos becsült értékkel bír, és összesen több mint 450 milliárd forint értékű közbeszerzési projektet nyert el az elmúlt három évben. Ezzel a 7. legértékesebb magyar cég jelenleg.

De nemrég arról is írtunk, hogy a Transparency International összesítése szerint a hazai közbeszerzési ranglistát Szíjj László Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Zrt. vállalata vezeti:

2019 és 2021 között 580 milliárd forint értékben nyert el tendereket a Duna Aszfalt.

The post Lengyel építőipari céget vásárol a Duna Aszfalt appeared first on Forbes.hu.