:

Mutatjuk, melyik két McDonald’s nyit ki december 24-én

A 113 hazai McDonald’s étterem közül csupán két budapesti nyit ki.

A dolgozók és családjaik érdekeit szem előtt tartva, december 24-én reggel 6 órától zárva tartanak a hazai McDonald’s éttermek, áll a Forbes.hu-nak is megküldött közleményben.

Emlékeztettek, a kezdeményezés nem új, hiszen a Progress Étteremhálózat Kft. által üzemeltetett éttermek többsége az elmúlt években is zárva tartott ezen a napon, illetve jellemzően december 25-én is.

Ugyanakkor idén még szélesebb körben, a franchise üzleteket is bevonva kapják meg a lehetőséget az éttermekben dolgozó kollégák, hogy szeretteik körében tölthessék az ünnepeket. 

A 113 étterem közül csupán a budapesti Aréna Mallban és MOM Parkban található éttermek jelentenek kivételt, mivel ott a bevásárlóközpont előírta a nyitva tartást.

Arról az elmúlt hetekben rendszeresen beszámoltunk, hogy egyre több magyarországi üzletláncnál –a Pennyn át a Libriig – döntöttek már a december 24-i teljes vagy részleges boltzár mellett. Legutóbb a Tesco és az Aldi tett közzé tájékoztatást a december 24-re vonatkozó nyitvatartásukról, követve az Auchan és a Lidl idevágó döntését.

Azt is megírtuk, hogy a SPAR Magyarország december 24-én az Interspar hipermarketeket, valamint egyes bevásárlóközpontok SPAR és City SPAR szupermarketeket kivéve zárva tartja saját üzemeltetésű üzleteinek jelentős részét. De zárva lesznek a hazai Dechatlon üzletek is.

Mindennek előzménye, hogy az érdekvédelmi szervezeteken túl az Egyenlő.hu keresztény-szociális szakszervezet, valamint a békemeneteket szervező, Fidesz-közeli Civil Összefogás Fórum (CÖF) is tematizálja a 24-i zárva tartás ügyét, több üzletlánc az utóbbi mögé beállva tűzte zászlajára a témát. A részletekről több cikkben is beszámoltunk a Forbes.hu-n, például itt vagy itt.

The post Mutatjuk, melyik két McDonald’s nyit ki december 24-én appeared first on Forbes.hu.