:

Az IKEA is megsínyli a hajótámadásokat

A svéd bútorvállalat alternatív opciókat mérlegel, hogy biztosítsa a termékek elérhetőségét.

A Vörös-tengeren kialakult helyzet a lapra szerelt bútorok svéd királyánál is fennakadásokat okoz. A BBC-tudósítása szerint a svéd cég egyik szóvivője elárulta, a szuezi-csatorna környékén kialakult helyzet készlet-problémákat okozhat egyes IKEA termékek esetében. Azt is hozzátette, hogy a vállalat alternatív opciókat mérlegel, hogy biztosítsa a termékek elérhetőségét.

A globális ellátási lánc elemzésére szakosodott szervezet, a Project 44 jelentése alapján a vörös-tengeri fenyegetés miatti alternatív útvonalak plusz 10 napot adnak hozzá a szállítási időhöz és számításaik szerint az Ázsiából érkező termékek Európában nagyjából februárra juthatnak el a készletezési problémákig, ami annyiból biztató, hogy a kereskedelmi szempontból kiemelt ünnepi szezont nem érinti a várható készlethiány.

Szállítmányozási elemzők kiemelték azt is, hogy az Ázsiából Észak-Európába érkező konténerhajók az alternatív útvonalak használatával nagyjából 1 millió dollár többletköltséget realizálnak, amit “végérvényesen a fogyasztó fog megfizetni”.

The post Az IKEA is megsínyli a hajótámadásokat appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés