:

Ki nem találnád, mekkora állami támogatást vett fel a korrupciós ügy elsőrendű vádlottja, mióta zajlik a per

Ki nem találnád, mekkora állami támogatást vett fel a korrupciós ügy elsőrendű vádlottja, mióta zajlik a per

325 millió forintos támogatást vett fel a Simonka-ügy elsőrendű vádlottja a per kezdete óta. De került támogatás magához Simonkához, a feleségéhez és az unokahúgához, és a korrupciós ügy több vádlottjához is.

Évről évre vissza nem térítendő támogatásokat kap a Simonka-féle korrupciós ügy elsőrendű vádlottja – számolt be a 24.hu. A portál azt írja, hogy Simonka György büntetőpere 2024 januárjában fog folytatódni a Fővárosi Törvényszéken.

Az 1,4 milliárd forintos károkozással vádolt Simonka és 32 társának tárgyalása 2020 elején kezdődött, viszont az azóta eltelt négy évben a legfontosabb tanúkat még nem hallgatta meg a bíróság.

Simonka az országos politikától visszavonult, társai viszont nem mentek messzire korábbi tevékenységüktől: a bűnügy elsőrendű vádlottja, Kékessy Mihály György a 24.hu szerint továbbra is gazdálkodóként dolgozik. A Magyar Államkincstár támogatói nyilvántartása alapján pedig annak ellenére, hogy ő a korrupciós ügy fő vádlottja:

több mint 325 millió forint támogatást vett fel költségvetési és uniós forrásból azóta, hogy 2020-ban elindult a büntetőper.

Kékessy és Simonka közeli ismerősök, több közös vállalkozásuk is volt korábban, sőt, volt, hogy egy időre Kékessy nevére került a tulajdonjoga annak a vagyonzár alá vett háznak, amelyben Simonka lakik a családjával.

A magazin Bánáti Anna 7 perc olvasás
Újra Mészáros az élen, Tiborcz is debütált – ők Magyarország leggazdagabb emberei 2023-ban
A magazin Bánáti Anna 4 perc olvasás
Egy év alatt plusz 150 milliárd – így változott Mészáros Lőrinc vagyona 2023-ban

És nem is Kékessy az egyetlen, akinek a büntetőeljárás kezdete óta jutottak támogatások:

Simonka és szintén vádlott felesége szintén felvettek támogatást, igaz, jóval kevesebbet, mint az elsőrendű vádlott, tízmillió forintot.

De jutott támogatás a volt politikus unokahúgának, a hatodrendű vádlottnak is, ő 28 milliót vett fel, mióta elindult a per. A negyedrendű vádlott Kerényi István, Kerényi János fideszes országgyűlési képviselő unokaöccse ötmilliós támogatást kapott, míg a kilencedrendű vádlott, Uhrin András a támogatási adatok szerint 25 millió forintot vett fel.Simonkára az ügyészség 850 millió forint erejéig kért vagyonelkobzást, ha elítélik, nyolc és fél évre börtönbe is kerülhet.

The post Ki nem találnád, mekkora állami támogatást vett fel a korrupciós ügy elsőrendű vádlottja, mióta zajlik a per appeared first on Forbes.hu.