:
Breaking News

Újraindul az egyik legnépszerűbb állami hitelprogram 200 milliárdos kerettel – mutatjuk, mire adnak pénzt

Újraindul az egyik legnépszerűbb állami hitelprogram 200 milliárdos kerettel – mutatjuk, mire adnak pénzt

2024 nyaráig újabb 200 milliárd forintot biztosít a kormány a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram keretében gazdaságfejlesztésre.

2024-ben 200 milliárdos kerettel újraindul a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium. A keret a termelő és szolgáltató tevékenységhez kapcsolódó beruházásokra, magyar vállalatok külföldi kifektetéseire, továbbá logisztikai, szállítmányozási és termelőeszközök finanszírozására lesz felhasználható.

Kiemelten támogatandók az alábbi gazdasági szektorok:

élelmiszeripar, építőipar, telekommunikáció, gyógyszergyártó szektor, turizmus és vendéglátás, autóipari beszállítók, logisztika, valamint a zöld ipart és energiahatékonysági átállást támogató beruházások. Pénz Vaszkó Iván 3 perc olvasás
Úgy adósodtunk el, mint legutóbb a gazdasági világválság idején

A Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram folytatása során a korábbinál kedvezőbb kamatokat biztosítanak a hazai vállalkozások számára:

forinthitel esetében 5 százalékos, euró alapú hitel esetében 3 százalékos szinten lesznek elérhetők a források.

A kormány először 2023. február 1-jén indította el a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogramot, melynek keretein belül beruházási-, forgóeszköz- és zöldhitel volt igényelhető. A hitelprogram forrásai a futamidő végéig fix kamat mellett voltak elérhetők 2023-ban, forint hitel esetén jellemzően legfeljebb 6 százalékos, euró hitel esetében pedig legfeljebb 3,5 százalékos szinten.

A fokozott érdeklődés és a gazdasági válság hatására az eredetileg meghirdetett 700 milliárd forintos hitelkeretet a kormány 1 000 milliárd forintra emelte. Jelenleg a szerződött ügyletek összege meghaladja a 950 milliárd forintot, miközben a folyósítások értéke már elérte a 700 milliárd forintot, derül ki a közleményből.

QUIMBY-SZTORI, VARGA ZOLTÁN ÉS MILLIÁRDOSLISTA A JANUÁRI FORBES MAGAZINBAN

Megjelent a januári Forbes és benne az 50 leggazdagabb magyar listája. A címlapon Varga Zoltán a legnagyobb független magyar médiacsoport tulajdonosa. A lapban még: a 30 éves Quimby, a Bányai Coffee története, magán-egészségbiztosítás, Horányi Gergő, a Wise igazgatója, a 101 Tigris, Háy János és még sok más. Keresd az újságárusoknál!

The post Újraindul az egyik legnépszerűbb állami hitelprogram 200 milliárdos kerettel – mutatjuk, mire adnak pénzt appeared first on Forbes.hu.