:

Máris feloldották az Apple Watch-értékesítés tiltását

Máris feloldották az Apple Watch-értékesítés tiltását

Az Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsága (ITC) még októberben rendelte el az Ázsiában gyártott Apple Watch Series 9 és Apple Watch Ultra 2 okosórák importjának a tilalmát az Egyesült Államokba, ami december végén lépett életbe. Ezen döntés eredményeként az Apple nem értékesítheti a saját eszközeit az USA-ban, ami annak következménye, hogy a Masimo beperelte a cupertinóiakat, azzal vádolva a Tim Cook vezette vállalatot, hogy a kütyük véroxigénszintet mérő funkciója az orvostechnológiai cég szabadalmaira támaszkodik.

A tiltás ugyanakkor nem tartott sokáig.

Az Apple sürgősségi kérelmet nyújtott be egy amerikai fellebviteli bírósághoz, ami felfüggesztette az ITC importkorlátozását, így okosórák ismét visszakerülhetnek a boltok polcaira az Egyesült Államokban. Az ITC január 10-ig reagálhat erre a döntésre, a fellebviteli bíróság pedig vizsgálja a hosszú távú felfüggesztés lehetőségét.

A Masimo és az Apple közti perben az előbbi cég azzal vádolja az utóbbit, hogy miután az Apple együttműködést ígérve megismerte a Masimo technológiáját, a vállalat elcsábította az alkalmazottakat, ezzel ellopva a véroxigénszint mérésre alkalmas technológiát, majd azt beépítették az Apple Watch termékekbe. Az Apple természetesen vitatje ezeket az állításokat, de az ITC végül a másik cégnek adott igazat, és elrendelték a termékek betiltását, amit az érvénybe lépést követő napon felfüggesztett az Egyesült Államok szövetségi körzeti fellebbviteli bírósága.

The post Máris feloldották az Apple Watch-értékesítés tiltását first appeared on 24.hu.