:

Hernádi Zsolt még idén gyorsan egy 4 milliárdos Mol-részvénycserét hajtott végre

Hernádi Zsolt még idén gyorsan egy 4 milliárdos Mol-részvénycserét hajtott végre

Több mint 4 milliárd forint piaci értékű Mol-részvényt érintő portfólióátrendezést hajtott végre Hernádi Zsolt.

A Budapesti Értéktőzsde oldalán közölte a Mol, hogy Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató és a vele szoros kapcsolatban álló Continuum Vagyonkezelő Alapítvány között Mol-részvényeket érintő, jelentősebb ügylet zajlott le – szúrta ki a Portfolio.

Egész pontosan 1 463 545 darab részvény cserélt gazdát, 2818 forintos átlagáron, egy úgynevezett alapítványi vagyonrendelés keretein belül, ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy az alapító (azaz Hernádi Zsolt) a vagyonkezelő alapítványra ruházta át ezt az összeget.

Az ügyletet december 28-án hajtották végre a felek,

a tranzakció összértéke mintegy 4,12 milliárd forint.

Hernádi Zsolt a legfrissebb Forbes-milliárdoslista 44. helyezettje, akinek becsült vagyona 48,1 milliárd forint. Ahogy róla írtuk: nagyértékű ingatlanbefektetések, a Kopaszi-gát-projekt, Mol-részvények – ezek adják a Molt részben tulajdonló és huszonkét éve vezető Hernádi meghatározó vagyonát.

Az olajcég rekordprofittal, minden idők legjobb pénzügyi eredményével és zsíros osztalékfizetéssel zárta 2022-t, de 2023-ban a visszaeső üzemanyagfogyasztás és a különadók rontották a teljesítményét. Novemberben a spanyol Talgo nevű vonatgyár esetleges felvásárlásávalösszefüggésben merült fel a Magyar Vagon és Hernádi szerepe.

A magazin Bánáti Anna 7 perc olvasás
Újra Mészáros az élen, Tiborcz is debütált – ők Magyarország leggazdagabb emberei 2023-ban

The post Hernádi Zsolt még idén gyorsan egy 4 milliárdos Mol-részvénycserét hajtott végre appeared first on Forbes.hu.