:

Mégsem biztos a pedagógus-béremelés? Itt a miniszter nyilatkozata

Mégsem biztos a pedagógus-béremelés? Itt a miniszter nyilatkozata

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint még több dologtól is függ a tanári béremelés, amit december 30-án tényként jelentett be a Belügyminisztérium.

A kormány mindent megtesz azért, hogy a 32 százalékos pedagógusbér-emelés januártól megvalósuljon, ehhez még egy technikai jóváhagyásra van szükség az Európai Bizottságtól, amelyet többszörösen megígértek – mondta Gulyás Gergely az atv.hu-nak adott interjúban.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a napokban bocsátották társadalmi egyeztetésre a béremelés részleteit tartalmazó rendeleteket.

Ahhoz, hogy a pedagógusok már februárban megkaphassák az emelt béreket, a Belügyminisztériumnak már most meg kellett indítani a folyamatot

– mondta. Hangsúlyozta: a kormány célja, hogy a pedagógusok bére elérje az átlagkeresetek 80 százalékát, ezért 2025-ben egy újabb, 20,8 százalékos emelés jön. De a napokban bejelentett 32 százalékos emeléshez az Európai Bizottság hivatalos visszaigazolására „feltétlenül szükség van”, ilyenkor mindenki szabadságon van.

Ezzel szemben a Belügyminisztérium december 30-án kész tényként tálalta, hogy januártól megemelkedik a pedagógusok bére, sőt, “január 1-jétől alkalmazandó új bérsávokat” is tartalmazott a közleményük. De közben a Magyar Közlönyben is megjelentek a „veszélyhelyzeti” béremelésről és a végrehajtási rendelet módosításáról szóló rendeletek.

Üzlet Forbes 1 perc olvasás
Tanári béremelést és a nyugdíjak esetleges emelését is megígérte Orbán
Pénz Forbes 2 perc olvasás
Na vajon tényleg jut a tanárok béremelésére a most megszerzett uniós pénzből?

Orbán Viktor a december 21-i kormányinfón jelentette be, hogy átlagosan 2024 január 1-jével 32,3 százalékkal emelkedik a pedagógusbér.

The post Mégsem biztos a pedagógus-béremelés? Itt a miniszter nyilatkozata appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés