:

Durván kilőtt, csaknem kétéves csúcson a bitcoin 2024 elején

Durván kilőtt, csaknem kétéves csúcson a bitcoin 2024 elején

A világ legnagyobb kriptovalutájának árfolyamát az hajtotta fel, hogy idén nőhet azoknak a területeknek a száma, ahol hivatalosan is használhatják.

Lendületesen indította az új évet a világ legnagyobb kriptovalutája, a bitcoin reagált azokra a várakozásokra, hogy idén nő azoknak a területeknek a száma, ahol hivatalosan is használhatják, írja az Economx.hu.

A bitcoin kedden kora reggel 21 hónapos csúcson, 45 ezer 488 dolláron is állt.

Hét óra körül 2,6 százalékos drágulással, 45 ezer 220 dolláron jegyezték, persze még mindig messze a 2021 novemberében beállított 68 ezer 789 dolláros rekordszinttől. A bitcoin tavaly 154 százalékkal drágult.

Pénz Forbes 1 perc olvasás
Az ország, ahol bitcoinba menekülnek az infláció elől
Pénz Forbes 1 perc olvasás
Újra álomhatár felett a bitcoin, közel egy éve nem volt ilyen
Pénz Varga-Szilágyi Péter 5 perc olvasás
Csak múló hóbort? Épp ellenkezőleg, ide aztán brutális pénzek ömlenek

A bitcoin árfolyamát felhajtó befektetői derűlátás azzal a várakozással kapcsolatos, hogy az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) hamarosan engedélyezheti a bitcoin-alapú, tőzsdén jegyzett azonnali befektetési alapok (ETF) elindítását, ami több millió befektető előtt nyitná meg a bitcoin piacot.

A SEC ezt eddig többször elutasította arra hivatkozva, hogy a kriptovaluta-piac érzékeny a manipulációra. Piaci szereplők szerint azonban egyre több jel utal arra, hogy a SEC enged szigorából és akár már januárban engedélyezi az azonnali bitcoin ETF-ek legalább egy részét.

The post Durván kilőtt, csaknem kétéves csúcson a bitcoin 2024 elején appeared first on Forbes.hu.