:

Varga Mihály bejelentette az újabb uniós pénzérkezést

Varga Mihály bejelentette az újabb uniós pénzérkezést

Az elmúlt öt napban összesen már 470 milliárd forint érkezett Magyarországra az uniós forrásokból.

Varga Mihály pénzügyminiszter Facebook-oldalán jelentette be, hogy újabb, ezúttal 170 milliárd forintnyi uniós forrás érkeztek Magyarországra. A tárcavezető elmondta, hogy ezzel összesen 470 milliárd forintnyi forrást kapott meg hazánk az elmúlt napokban.

Azt már a napokban a Forbes.hu is megírta, hogy a RePowerEU forrásaiból 779,5 millió eurót, azaz csaknem 300 milliárd forintot utaltak december 28-án Magyarországnak.

Üzlet Tóth-Biró Marianna 3 perc olvasás
Jelentős mennyiségű uniós pénzt utaltak át Magyarországnak

„Ezzel az elmúlt öt napban összesen 470 milliárd forint hazánknak járó uniós forrást kaptunk meg: múlt hét csütörtökön 779,5 millió euró (300 milliárd forint) érkezett a helyreállítási forrásokból, ma pedig 445 millió eurót (170 milliárd forintot) utaltak a 2021-2027-es uniós költségvetési időszak keretéből. Ebből 240 millió euró az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program Plusz, 205 millió euró a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz fejlesztéseit segíti”

– írta kommentben Varga, aki egy másik posztjában arra is kitért, hogy megérkeztek a 2023-as év költségvetési adatairól az első értesítések. Eszerint csökkent az államháztartás pénzforgalmi hiánya, illetve a tervezetthez képest több, összesen 1013 milliárd forintnyi társasági adóbevétele született. Ezzel párhuzamosan az államadóság GDP-arányos mértéke szintén csökkent. A részletes államháztartási adatokról a héten lesz tájékoztatás.

The post Varga Mihály bejelentette az újabb uniós pénzérkezést appeared first on Forbes.hu.