:

Napokon belül jöhetnek az új állampapírok, mutatjuk a részleteket

A FixMÁP névre hallgató konstrukció 3 éves futamidővel, évi fix 7% kamattal jöhet, de nem emiatt különleges.

Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK Zrt.) új 3 éves fix kamatozású állampapírral bővíti a termékpalettát, Fix Magyar Állampapír (FixMÁP) néven, valamint új konstrukciójú és futamidejű Bónusz Magyar Állampapírt (BMÁP) hirdet meg a lakosság részére. Mindkét állampapírtípus 2024. január 8-tól vásárolható meg online vagy személyesen – írta meg közleményében az ÁKK.

FixMÁP

Az ÁKK az új papírral a lakossági ügyfelek szeretne nyitni, akik számára kiszámíthatóságot és értelmezhető hosszúságú futamidőt kínál, a megszokott kedvezményekkel és kényelmi lehetőségekkel együtt, adómentesen.

A papír különlegessége, hogy a tulajdonosok negyedéves kamatfizetéssel számolhatnak és ezzel párhuzamosan negyedéves ciklusokban is vásárolhatják meg. Tehát minden kamatfizetéssel egy új papír kibocsátása is megtörténik, új, fix kamattal, megkönnyítve az újrabefektetés olykor nehézkes folyamatát.

A papír alapcímlete a 1 forint. További részletekért KATT!

Több ebből Még nem árazta be a devizapiac a Varga-féle pénzesőt A luxusörökös, aki a kertészére hagyná 12 milliárd eurós vagyona nagy részét

Új BMÁP

Az Új BMÁP lényegében nem változott, továbbra is a Diszkont Kincstárjegyhez képest fizet kamatot, kisebb változásokkal viszont számolnunk kell.

Az új, 5 éves futamidejű 2029/N sorozatú BMÁP kamatprémiuma a Diszkont Kincstárjegy kamata fölött az első három évben évi 1,5%, majd az utolsó 2 évben évi 2,5% lesz, ezzel ösztönözve és jutalmazva azon befektetőket, akik lejáratig megtartják a BMÁP-ot. Az induló éves kamat mértéke évi 8,01%.

A 3 éves, 2027/N sorozatú BMÁP változatlan feltételekkel vásárolható meg.

További részletekért KATT!

The post Napokon belül jöhetnek az új állampapírok, mutatjuk a részleteket appeared first on Forbes.hu.