:
Breaking News

15-én emel a MOL, fellendülhet a külföldön-tankolás? Így készülj!

A bérek ugyan még nem, de a benzinár már abszolút elérte a nyugati színvonalat. A január elsejei adóemelés után a MOL is emel egyet az üzemanyagárakon, ne számítsunk tehát semmi jóra a kutakon.

Ha valaki Ukrajnába, Romániába, Bosznia-Hercegovinába, Bulgáriába indul, akkor mindenképpen érdemes viszonylag üres tankkal érkezni a határhoz. Szlovákia, Szlovénia, Szerbia, Ausztria, Horvátország esetében pedig gyakorlatilag teljesen mindegy hol tankolunk – foglalja össze a szomorú helyzetet a piacesprofit.hu

A holtankoljak.hu legfrissebb adatai szerint átlagosan

95-ös benzint 562 Ft/liter áron, míg gázolajat 599 Ft/liter áron tankolhatunk.

A 95-ös benzin átlagára már most szinte teljesen elérte az osztrák árszínvonalat, ami 567 forint 382.12 forintos euro árfolyamon számolva.

Változik azonban a helyzet január 15-ével, amikor is a Mol meglépi a második fokozatot és újabb 20 forint körüli összeggel emeli meg az árait. Addig is az államnak már a magasabb jövedéki adót fizetik be a büdzsébe, csak a sokkhatás elkerülése érdekében a vállalat saját nyereségéből ad kedvezményt két hétig a fogyasztóknak.

Január 15-től viszont a 95-ös benzin 580 forint körüli átlagárával abszolút az élre kerülünk a térségben, vagyis, ha valaki külföldre indul gépkocsival, akkor érdemes lesz már a határon túl tankolni.

Több ebből BÚÉK: Ennyibe kerül az üzemanyag mától Hernádi Zsolt: Jelentős üzemanyag-árcsökkenés nem várható

The post 15-én emel a MOL, fellendülhet a külföldön-tankolás? Így készülj! appeared first on Forbes.hu.