:
Breaking News

Ne lepődjön meg, ha hirtelen csökkeni kezd a szabad tárhelye a Drive-on

Ne lepődjön meg, ha hirtelen csökkeni kezd a szabad tárhelye a Drive-on

A Google és a WhatsApp még 2023 novemberében jelentette be, hogy öt év után véget vetnek a korlátlanságnak, és a csevegőapp biztonsági mentései a jövőben bele fognak számítani a Drive tárhelykeretébe. A változtatást 2024-ben kezdik el teljes gőzzel bevezetni, és a tervek szerint az év első felében le is zárul a folyamat – írja a GizmoChina.

A WhatsApp 30 nappal a módosítás előtt egy tájékoztató feliratot jelenít majd meg a biztonsági mentés menüpontban, és csak ennek lejárta után lép életbe a változtatás.

Ha valaki mindenképp szeretné elkerülni azt, hogy az amúgy is kevés Drive-tárhelyet fogyassza a WhatsApp mentése, annak több lehetősége is van. A helytakarékosabb megközelítés, ha csak a szöveges üzenetekről készít biztonsági másolatot, a médiafájlokról nem. A videók mentését külön is ki lehet kapcsolni, amivel sok helyet lehet megtakarítani.

Amennyiben új mobilra váltana, és nem akarja, hogy elvesszen a sok adata, a közvetlen átvitel lehetősége lehet a legjobb megoldás. A WhatsApp Chat Transfer eszközzel zökkenőmentesen migrálhatja adatait egy új eszközre, ehhez mindössze annyi kell, hogy mindkét telefon ugyanazon a Wi-Fi hálózaton legyen. Ugyanakkor ha a régi telefon tönkre megy, az adatok mentésének lehetősége megszűnik.

Végül az is ott van lehetőségként, hogy havi párszáz forintért nagyobb tárhelycsomagra fizet elő. A változtatás az iPhone-felhasználókat nem érinti, ugyanis esetükben eddig is az iCloud-tárhelyet terhelte a WhatsApp biztonsági mentése.

The post Ne lepődjön meg, ha hirtelen csökkeni kezd a szabad tárhelye a Drive-on first appeared on 24.hu.