:

Akár 750 ezer forintos jutalmat is kaphattak a katonák, miközben a rendőröknek semmi sem jutott

A rendvédelmi szervek tagjai a Belügyminisztériumtól nem kaptak semmilyen illetményen felüli juttatást, a honvédelmi tárca azonban szép összegekkel jutalmazta a katonákat.

Kategóriától függően 400 ezer vagy 750 ezer forintos teljesítményjuttatást kaptak tavaly év végén a katonák és a honvédelmi alkalmazottak – írja az rtl.hu a Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása alapján.

Az aktív katonaállomány és a honvédelmi alkalmazotti állomány kapott extra juttatást:

az Adaptive Hussars 2023 elnevezésű hazai rendezésű nemzetközi gyakorlaton részt vevő állomány bruttó 750 ezer forintot, az állomány többi része pedig bruttó 400 ezer forintot kapott teljesítményjuttatásként.

„Elfogadhatatlan, hogy miközben a katonáknak százezrek jutottak, a rendvédelmi dolgozók nem kaptak semmilyen plusz juttatást az év végén”

– mondta az rtl.hu-nak Bárdos Judit, a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke. A Belügyminisztérium közérdekű adatigénylésre adott válaszában ugyanis megerősítette, hogy

a rendvédelmi szervek tagjai a tárcától nem kaptak semmilyen illetményen felüli juttatást.

A rendvédelmi dolgozók januártól ugyan átlagosan bruttó 79 500 forintos (nagyjából nettó 50 ezer forintos) béremelést, pontosabban pótlékemelést kapnak, ez azonban a szakszervezeti vezető szerint nem kárpótolja őket, sőt, nagyrészt már el is vitte az infláció. A rendőrségnél ráadásul csak a hivatásos állományra vonatkozik a fizetésemelés, a RIASZ-osnak nevezett rendvédelmi igazgatási szolgálati jogviszonyban lévőkre, valamint a munkavállalóként dolgozókra nem terjed ki a bérrendezési program.

The post Akár 750 ezer forintos jutalmat is kaphattak a katonák, miközben a rendőröknek semmi sem jutott appeared first on Forbes.hu.