:
Breaking News

A Samsung bemutatta a világ első átlátszó Micro LED kijelzőjét

A Samsung bemutatta a világ első átlátszó Micro LED kijelzőjét

Hivatalosan január 9-én kezdődik a világ legnagyobb kütyüs eseménye, az idén is Las Vegasban rendezett CES, de a Samsung immár hagyományos módon már az esemény startja előtt megtartotta a saját The First Look nevű bemutatóját, ahol nemcsak azt mutatták meg, milyen változást hoz a mesterséges intelligencia az okostévék terén, de a cég leleplezte a világ első teljesen átlátszó Micro LED képernyőjét – méghozzá rögtön három méretben, három különböző dizájnnal.

Két modell sötétített üveggel lett felszerelve, aminek hála könnyebb figyelmen kívül hagyni az esetleges zavaró tárgyakat a teljesen átlátszó panelek mögött, a harmadik, egyben leglátványosabb variáns pedig úgy néz ki, mint egy teljesen átlagos, bármilyen keret nélküli, nagyjából egy centiméter vastag üveglap, de a helyszínen gyönyörűen jelentek meg rajta a demóként futtatott színes animációk.

Birkás Péter / 24.hu Nincs két centiméter vastag, keret sehol, és teljesen átlátszó a Samsung Micro LED kijelzője.

Bár közelről egyértelműen kivehető, hogy egy átlátszó kijelző jeleníti meg a képeket, a megjelenítés (főleg kellő távolságból) mégis hologramm-szerű hatást kelt, a tartalom szépen elkülönül a kijelző mögött háttértől. Viszont nem olyan hologramokat kell elképzelni, mint a Star Wars-filmek remegő, szemcsésen megjelenő alakjai, hiszen a Micro LED technológia magas képpont-sűrűségének hála a tartalom éles, és a színek is vibrálóan teliek, fátyolosság, szemcsék és bármiféle képzaj nélkül.

Ebben fontos szerepe van annak is, hogy a most debütált új képernyőknek jóval nagyobb a fényereje, mint az elmúlt években debütált, szintén átlátszó OLED kijelzőknek (két éve az LG mutatott ilyet, szintén a CES-en), aminek köszönhetően a környezeti fény sokkal kevésbé befolyásolja a megjelenített tartalom minőségét.

A gyártó a kiállításon arról nem közölt információt, hogy az átlátszó Micro LED képernyők mennyibe kerülnek, illetve, hogy idén egyáltalán kereskedelmi forgalomba kerülnek-e, de arra jó eséllyel nem érdemes számítani, hogy a közeljövőben otthonra szánt átlátszó tévék érkeznek. A technológiának első körben a kereskedelemben és reklámkijelzők területén lehet értelme, már csak azért is, mert a Samsungnál a hagyományos Micro LED technológiás kijelzők is irgalmatlanul drágák (52 millió egy 110 hüvelykes modell), így egy ilyen friss megoldása ára ezeknek a többszöröse is lehet.

Kapcsolódó Idén kezdetét veszi az okostévék új korszaka A mesterséges intelligencia a televíziók terén is nagy változásokkal kecsegtet.

The post A Samsung bemutatta a világ első átlátszó Micro LED kijelzőjét first appeared on 24.hu.