:

Végleg elköszönhetünk ettől a fontos Windows-alkalmazástól

Végleg elköszönhetünk ettől a fontos Windows-alkalmazástól

Néhány hónapja jelentette be a Microsoft, hogy kikerül a jövőbeni Windows megjelenésekből a WordPad szövegszerkesztő. A HWSW azonban most arról ír, hogy a Windows 11 legújabb előzetesének változásait listázó napló szerint ez a folyamat sokkal hamarabb és agresszívebben fog megtörténni.

A Windows 11 előzetes 26020-as verziója azt mutatja, hogy a stabil kiadás elérhetővé válásától kezdődően a WordPad már nem települ az eszközökre alapprogramként.

Ami viszont ennél is komolyabb lépés, hogy egy egyelőre nem ismert dátumtól kezdve az alkalmazást teljesen eltávolítják a rendszerből a frissítések – így újra sem lehet majd telepíteni a Microsoft által elavultnak nevezett Windows-funkciót.

A Microsoft korábban finomabban vált meg a beépített alkalmazásaitól, visszamenőleg ugyanis nem törölte le azokat, és hosszabb ideig volt adott a lehetőség az utólagos telepítésre is. A várakozásoknak megfelelően a People alkalmazás sem lesz a rendszer része a jövőben, ahogy a Steps Recorder sem kap több frissítést.

A WordPad 1995 óta minden kiadásában elérhető volt, azonban jelentős frissítéseket nem kapott a program, melynek eredményeként mára  igencsak elavulttá vált. Alternatívái azonban továbbra is lesznek: a Microsoft Word és a Notepad (Jegyzettömb) továbbra is megmarad.

Kapcsolódó Eltűnik a WordPad a Windowsból Az új operációs rendszerekbe már nem kerül be az egyszerű szövegszerkesztő.

The post Végleg elköszönhetünk ettől a fontos Windows-alkalmazástól first appeared on 24.hu.