:

Közel 5000 méteres zuhanást élt túl egy iPhone

Közel 5000 méteres zuhanást élt túl egy iPhone

Tökéletesen működőképes állapotban találtak egy iPhone-t, amely a hírek szerint az Alaska Airlines Boeing repülőgépének fedélzetéről, közel 4900 méteres magasságból zuhant ki a múlt héten – írja az Interesting Engineering.

Az alaszkai légitársaság Boeing 737 Max 9 repülőgépe helyi idő szerint délután 5 óra környékén szállt fel a portlandi repülőtérről, azonban néhány perccel később kényszerleszállást hajtott végre, miután törzsének egy része kitört.

A repülés már 4,8 kilométernél is magasabban járt, amikor az eset történt. A hat fős személyzet és a fedélzeten lévő 171 utas biztonságosan leszállt a repülőtéren 17:27-kor.

Az eset után egy játéktervező, Seanathan Bates a portlandi Barnes Roadon sétált, amikor megpillantott egy iPhone 14 vagy 15 Prót a fűben. A telefon repülőgép üzemmódban volt, ám pont elegendő töltöttség volt rajta ahhoz, hogy utánanézzen, ki lehet a tulajdonos. A repülő- és a poggyászjegy alapján pedig kiderült, hogy az említett repülő egyik utasa a tulaj, tehát a telefon egy több kilométeres zuhanást élt túl.

Found an iPhone on the side of the road… Still in airplane mode with half a battery and open to a baggage claim for #AlaskaAirlines ASA1282 Survived a 16,000 foot drop perfectly in tact!

When I called it in, Zoe at @NTSB said it was the SECOND phone to be found. No door yet pic.twitter.com/CObMikpuFd

— Seanathan Bates (@SeanSafyre) January 7, 2024

Amikor a férfi leadta a telefont a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Tanácsnak (NTSB), az adminisztrációt végző szakemberek jelezték, hogy egy másik, hasonlóan jó állapotú készüléket is találtak, ami túlélte a zuhanást. A bejegyzést azóta több mint tíz millióan látták, sokan pedig azzal viccelődtek, hogy biztosan a repülőgép üzemmód miatt élte túl a készülék a zuhanást.

The post Közel 5000 méteres zuhanást élt túl egy iPhone first appeared on 24.hu.