:
Breaking News

Nagyobb védelmet kaphatnak a Samsung mobilok akkumulátorai

Nagyobb védelmet kaphatnak a Samsung mobilok akkumulátorai

A Samsung telefonok tulajdonosai számára eddig csupán egyetlen akkumulátorvédelmi funkció állt rendelkezésre, amely 85 százalékánál leállítja a töltést. A dél-korai techóriás azonban a hamarosan bemutatásra kerülő Galaxy S24-családdal egyszerre több új funkciót is bemutat, amelyek később néhány régebbi Galaxy-modellen is megjelenik majd – írja a Forbes.

A három funkció közül az egyik az „alapvédelem”, amely leállítja a töltést, ha az akku teljesen feltöltődött, és mindaddig nem indítja újra, amíg annak töltöttsége 95 százalék alá esik. Emellett ott lesz az „adaptív védelem”, amely 80 százaléknál leállítja a gyorstöltést, és fokozatosan tölti fel 100 százalékra a felhasználó tipikus telefonhasználati szokásai alapján.

Végül pedig bemutatkozik a „maximális védelem” funkció is, ami pedig 80 százaléknál leállítja a töltést, és addig nem folytatódik, amíg a telefon töltöttsége nem csökken ez alá. Ez a három új eszköz lehetőséget ad a Samsung felhasználóknak a váratlan merülés megakadályozására, és persze az akku élettartamának meghosszabbítására.

Az új funkció kizárólag a One UI 6.1-tal együtt érkezik, ami várhatóan a Galaxy S24-gyel debütál majd.

A szivárogtatás szerint ugyan a funkció az új mobilokkal érkezik majd, de már most is aktiválni lehet a One UI 6-ban, ha valaki letölti az Activity Launcher nevű alkalmazást, és engedélyezi a „batterypro” opciót. A funkció azonban a hírek szerint még nem mindig működik megfelelően, így előfordulhat, hogy a beállítás valóban a következő One UI frissítéshez van fenntartva.

The post Nagyobb védelmet kaphatnak a Samsung mobilok akkumulátorai first appeared on 24.hu.