:

Különleges programokkal és kiállítással várják az érdeklődőket a Kertvárosban

Különleges programokkal és kiállítással várják az érdeklődőket a Kertvárosban

A Cinkotai Tájház kínálta programok által igazán különleges adventi élményben lehet részük az érdeklődőknek, ahol valódi élményeket nyújtanak az egész családnak.

Ráadásul ezentúl a farkasordító hideg sem lehet kifogás, hiszen a kültéri szín egy termopaplant kapott körbe, mostantól tehát a fagyos szelek kint maradnak, és csak a jókedv, vidámság juthat be.

December 14-én, 17:30-tól a „Tiltott akkordok, támogatott emlékek” legújabb kiadványt mutatják be, melynek szerzői Szakács Gábor és Oláh Árpád. „A rockzene hőskora és helyszínei a XVI. kerületben” című könyv bemutatóját tartják a Legenda Sörfőzdében. Ebben a könnyed tematikájú kötetben XVI. kerületi zenészeket, koncerteket, helyszíneket és persze éjszakába nyúló bulikat elevenítenek fel a rock hőskorából.

A nagy népszerűségnek örvendő „A különc grófnő” című, Batthyány Ilona életét és különleges személyiségét bemutató időszaki kiállítás továbbra is várja a látogatókat. A Kertvárosi Helytörténeti Gyűjtemény (1165 Budapest, Veres Péter út 155-157.) Írás-Kép Galériájában található kiállítás 2024. június 30-ig látogatható nyitvatartási időben.

Igazán meghitt, családias hangulatban telt a Cinkotai Tájházban az adventi készülődés december első hétvégéjén, még a zimankós időjárás sem tántorította el a családokat, hogy a délutánt szaloncukor-készítéssel, gyertyaöntéssel és persze a mesélő tájház keretében hamisítatlan karácsonyi mesék körében töltsék. A télies idő ellen meleg teával és a kemencében frissen sült gesztenyével készültek a Kertvárosi Helytörténeti és Emlékezet Központ munkatársai. Az igazi sláger mindazonáltal a zenés postakocsikázás volt, a paripák a patakopogás mellett karácsonyi dalok dallamára húzták a feldíszített hintót körbe Cinkota mesés ófalui részén, valódi időutazásra invitálva így a publikumot.

Karácsonyra készülve decemberben kedvezményes áron kínálják a helytörténeti könyveket. A Kertvárosi Helytörténeti Füzeteket keressék a Kertvárosi Helytörténeti Gyűjteményben. Kertvárosi Helytörténeti Füzetek – Időtlen ajándék a Kertváros szívéből!

Amennyiben mélyebben szeretnének belemerülni mind az állandó, mind az időszaki kiállítások tartalmába, előzetes bejelentkezéssel tárlatvezetéseken vehetnek részt. Ezek a vezetések ingyenesen kínálnak lehetőséget a Kertváros kulturális örökségének felfedezésére.

Nyitvatartás december 22-ig:

Kertvárosi Helytörténeti Gyűjtemény (1165 Budapest, Veres Péter út 115-157.)

Hétfőtől keddig 9:00 – 18:00

Szerdától péntekig 9:00 – 16:00

Szombatonként 9:00 – 13:00

A Cinkotai Tájház és a Tóth Ilonka Emlékház decemberben is előzetes bejelentkezés alapján fogad látogatókat. Január 8-tól, hétfőtől a szokott nyitvatartási időben várják az érdeklődőket.

The post Különleges programokkal és kiállítással várják az érdeklődőket a Kertvárosban appeared first on BellaCafe.hu.