:

Ghánában is népszerűek lehetnek a magyar agártermékek

Ghánában is népszerűek lehetnek a magyar agártermékek

Négy magyar agrár-szektorban tevékenykedő cég (Kőröstej Kft., Alpha-Vet Kft., Capriovus Kft. és Bábolna Tetra Kft.) képviselője tett látogatást Ghánában, egy az Accrai Magyarország Nagykövetsége szervezésében történő programsorozat keretében.

A cél nem is lehetett más, minthogy az innovatív, jó minőségű magyar termékek Nyugat-Afrikai piacain is jelentősebb arányban képviseltessék magukat.

– Természetesen egy távoli és más kulturális gyökerekkel rendelkező ország, mint Ghána piacára történő belépés sokkal nagyobb körültekintést igényel, mintha Európán belül terjeszkedne egy cég. Élelmiszerek esetében a logisztikai láncok milyensége, az étkezési szokások, a fogyasztók vásárlóereje mind-mind jelentősen eltérhet a nálunk megszokottaktól, ráadásul a sor még hosszan folytatható lenne. Éppen ezért nagy köszönettel tartozunk Fehér Tamás Nagykövet úrnak és Ary Tamás Külgazdasági Attasé úrnak és a nagykövetség minden tagjának a szívélyes vendégszeretetért, a nagyszerű és eredményeket hozó szervezésért – mondta Dr. Németh Csaba, aki a tojásfeldolgozással foglalkozó Capriovus Kft.-t képviselte.

A cégek képviselői igen intenzív programsorozaton vehettek részt. A Ghánai agrár-élelmiszeripari roadshow három napos program terve szerint az első napon délelőtt ellátogattak az Accrában megrendezésre kerülő Agrofood Ghana Fairtrade agrár-élelmiszeripari nyitónapjára, délután pedig udvariassági látogatásokat tettek az export-import ügynökségnél, az Eximbank Ghana vállalkozásfejlesztési központjában és kiállítótermében illetve az országos főállatorvosnál. A második napon reggeli kezdéssel üzleti fórumon vettek részt az Accrai Magyar Nagykövetség kiállítótermében, amelyre a magyar cégek iránt érdeklődő importőrök, disztribútorok, farmerek és vállalatvezetők látogattak el.

Bemutatták a magyar cégek termékeit és szolgáltatásait. A prezentációs blokk után egy rövid állófogadásos ebéd következett, majd a négy magyar vállalatképviselőknek a nagykövetség területén négy külön irodában-teremben biztosítottak helyet, ahol az érdeklődő afrikai résztvevőknek volt lehetőségük a cégekkel B2B tárgyalásokat folytatni. A fórumon jelen voltak ghánai újságírók, és tévériportok is készültek. A harmadik napon a legígéretesebb potenciális partnerekkel tudtak második körös tárgyalásokat folytatni a nagykövetségen és céglátogatások keretében.

További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek

 

The post Ghánában is népszerűek lehetnek a magyar agártermékek appeared first on BellaCafe.hu.

Hasonló tartalmak

Hirdetés

Cimkék

Keresés