:

5 tipp a környezettudatos fürdőszobáért

5 tipp a környezettudatos fürdőszobáért

A fürdőszoba az a helyiség, ahol a napot kezdjük és befejezzük. Furcsa, hogy abban a helyiségben, ahol a fogainkat, a bőrünket és a testünk többi részét tartjuk tisztán, mennyi vegyszer halmozódik fel és milyen sok hulladék keletkezik nap mint nap. Hogyan járulhatunk hozzá egy zöldebb fürdőszobához, miközben egészségünkről is gondoskodunk?

VÍZTAKARÉKOSSÁG

A víz felbecsülhetetlen érték. Évente akár több ezer liter vizet is megspórolhatunk, ha például kettős öblítésű (kisebb és nagyobb tartállyal is üzemelő) WC-t használunk, keverőfúvókákat szerelünk a csaptelepekre és víztakarékos zuhanyfejet választunk. A keverőfúvókák elegyítik a levegőt a vízzel, így annak áramlása egyenletesebbé válik és kevesebb is fogy belőle a víznyomás érezhető csökkenése nélkül. Nemcsak a bolygónkat óvjuk ezekkel a megoldásokkal, de a pénztárcánkat sem terheljük túl a magas vízszámlával.

BAMBUSZ

A hagyományos gyapot az egyik növényvédőszerrel legintenzívebb terhelt növény a Földön. Pamut helyett bambuszból készült törölközőket válasszunk a fürdőszobába, hiszen a bambusz, amellett, hogy gyorsan növekszik, de fenntartható alternatívája is a pamutnak és még antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik.

SZABADULJUNK MEG A MŰANYAGOKTÓL!

Tényleg szükséges egy-egy újabb flakon tusfürdő vagy sampon? Számos márka már utántölthető termékeket is kínál, melyet tartós, üvegből készült pumpás adagolóba is kiönthetünk. Már, ha ragaszkodunk a folyékony termékek használatához, hiszen akár műanyagcsomagolás-mentes bőrkímélő szappant is választhatunk nemcsak a testünk, de a hajunk tisztítására is.

MOSHATÓ ARCTISZTÍTÓ KORONGOK

Az arcápolási rutin elég sok szeméttel járhat, gondoljunk csak az elhasznált vattakorongok számára! Pár éve még csak egy-egy kisebb, környezettudatos vállalkozás készített mosható arctisztító párnákat, de ma már a legtöbb drogéria polcain is megtalálhatóak. Válaszd a biopamutból készült termékeket!

ÚJRAHASZNOSÍTOTT TOALETTPAPÍR

A Zewa újdonsága, az ECO Comfort WC-papír 100%-ban újrahasznosított papírból, kémiai fehérítés és vegyszerek nélkül készült, mégis ugyanolyan puha, mint a márka többi fürdőszobai higiéniai terméke. De nemcsak a lapjai, hanem csomagolása is újrahasznosítható, 33%-ban újrahasznosított (PCR) műanyagot tartalmaz, így alacsonyabb CO2-kibocsátással készült. A Zewa ECO Comfort toalettpapír tökéletes választás azoknak, akiknek nemcsak a minőség, a puha, gyengéd gondoskodás, de a fenntarthatóság és környezetünk védelme is a szívügye.

Zewa ECO Comfort toalettpapír

100%-ban újrahasznosított papírból készült lapok Kémiai fehérítés és vegyszerek nélküli előállítás Újrahasznosítható csomagolás 33%-ban újrahasznosított (PCR) műanyagot tartalmaz, így alacsonyabb CO2-kibocsátással készült Puha, gyengéd gondoskodás a már jól ismert Zewa-minőségben Bőrgyógyászatilag tesztelt termék

The post 5 tipp a környezettudatos fürdőszobáért appeared first on BellaCafe.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés