:
Breaking News

Ez a horvát szálloda a leggazdagabb magyaré lesz, hamarosan jön mellé egy másik is

Ez a horvát szálloda a leggazdagabb magyaré lesz, hamarosan jön mellé egy másik is

Mészáros Lőrinc a horvát Opatijában vett négycsillagos szállodát, a Hotel Miramar márciustól kerül a leggazdagabb magyar kezébe az eddigi osztrák tulajdonostól – szúrta ki a Telex a Novilist.hr-en. Ahogy azt a Forbes.hu-n is megírtuk akkor, az üzletet a Mészáros csoport még 2022 decemberében jelentette be. Az abbáziai szálloda igazgatója, Kristina Bukovac most külön posztban adott hírt a tulajdonosváltásról.

Előzmények

Mint ismeretes, a Mészáros Csoport Magyarországon kívül 3 országban (Ausztria, Montenegró, Horvátország) is rendelkezik turisztikai érdekeltségekkel. A csoporthoz tartozó Riva’s Hotels & Resorts 2022 végén állapodott meg a Marriott Internationallel, a szintén Opatijában épülő új szállodájukat Marriott Hotels márkanév alatt fogják üzemeltetni Mészárosék. Ez lesz az első Marriott-szálloda az országban, a 185 szobás luxushotel várhatóan idén, de legkésőbb 2025 tavaszán nyitja meg kapuit a vendégek előtt.

A 2022-es bejelentéskor Mészárosék szerint a horvátországi szállodaberuházások értéke 100 millió eurót tett ki. „Az egyértelmű, hogy a turizmus, szállodaipar tekintetében csak a luxus irányába szeretnénk elmozdulni” –  fogalmazott egy éve Mészáros a marriottos megállapodásról szóló sajtótájékoztatón.

A leggazdagabb magyar

Mészáros Lőrinc és családja 2022-ben csak a harmadik helyre fért fel, de 2023-ban ismét a Forbes Az 50 leggazdagabb magyar listájának a tetején végzett. A lista rövidített, online verziójába itt tudsz belelapozni, ebben a cikkben pedig azt foglaltuk össze, hogyan lehetséges, hogy Mészáros Lőrinc vagyona 150 milliárd forinttal nőtt egyetlen év alatt.

Újra Mészáros az élen, Tiborcz is debütált – ők Magyarország leggazdagabb emberei 2023-ban

The post Ez a horvát szálloda a leggazdagabb magyaré lesz, hamarosan jön mellé egy másik is appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés