:

Zuckerberg sörrel és makadámdióval eteti marháit

Zuckerberg sörrel és makadámdióval eteti marháit

A Facebookot is alapító Mark Zuckerberg legújabban azzal próbálkozik, hogy világklasszis szarvasmarhákat neveljen hawaii telepén. A milliárdos az Instagramon azt nyilatkozta, az a célja, hogy a világ egyik legkiválóbb marhahúsát hozza létre, terveit azonban már most sokan bírálják.

Amint a The Guardian írja, Zuckerberg egy több mint 5,5 millió négyzetméteres birtokot alakított ki magának Hawaii egyik legnagyobb szigetén, Kauain, amelyen egyébként egy föld alatti bunker is helyet kap majd. A Meta elnök-vezérigazgatója azt is elárulta, hogy állatai évente 2000-4500 kilogramm élelemet fogyasztanak fejenként. Méghozzá nem is akármilyen élelmet, ugyanis a techmágnás sörrel és makadámdióval táplálja marháit.

Zuckerberg projektjét számos ember kritizálja többek között azért, mert a marhatartás megterhelő a környezet számára.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mark Zuckerberg (@zuck) által megosztott bejegyzés

A mezőgazdaság ezen ága szennyezi a vizeinket, rengeteg károsanyagkibocsátással jár, ráadásul az erdőirtások egy részéért is felelős. A szakértők úgy vélik, a klímaválság mérséklésééhez fontos lépés az is, hogy csökkentsük a marhahúsfogyasztást. A Éghajlatváltozási Kormányközi Testület adatai szerint egy kifejlett szarvasmarha naponta akár 500 liter metánt is kilélegezhet, így ezek az állatok az összes üvegházhatásúgáz-kibocsátás 3,7 százalékát okozzák. A metán melegítő hatása ráadásul 85-ször erősebb, mint a szén-dioxidé.

A korábban Twitterkén ismert X-en többen is kifejezték nem tetszésüket Zuckerberg új vállalkozásával kapcsolatban. Andrew Greenberg újságíró például azt írta, hogy a milliárdos az étkezés lehető legkártékonyabb módját választotta, a PETA nevű állatjogi szervezet egyik tagja pedig középkorban rekedt embernek nevezte őt.

Kapcsolódó Hasznos új funkciót kap a Facebook A Facebook engedélyt kér arra, amit már több mint tíz éve csinál, a beleegyezésünk nélkül.

The post Zuckerberg sörrel és makadámdióval eteti marháit first appeared on 24.hu.