:

Tíz milliós bírság Mészáros szuperbankjának

Az MNB 10 millió forint bírságot szabott ki az MBH Bankra, mivel az nem teljes mértékben teljesítette a felügyelet korábbi, a jogelőd Takarékbankra vonatkozó határozatát a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozás-megelőzés terén feltárt hiányosságok miatt – írja közleményében a Magyar Nemzeti Bank amit a 444.hu szemlézett

A közlemény alapján az MNB egy nyomon követés során nézte meg, hogy az MHB Bank Nyrt. maradéktalanul teljesítette-e a felügyeleti szervek által a jogelőd Takarékbank Zrt.-vel szemben kiadott 2022. október 24-i határozatát, és „számos intézkedésre kötelezte a hitelintézetet annak a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozás-megelőzés terén feltárt hiányosságai miatt”

A legfrissebb határozat kimondja, hogy az MBH Bank „nem mindenben teljesítette a felügyelet kötelezéseit”. A közlemény kitér arra is, hogy „a pénzmosási szempontból kockázatos ügyfelek, ügylettípusok fokozott monitoringja egyes esetekben nem teljesült”, és „emiatt a megfelelő riasztás hiányában nem történt meg az adott ügyletek elemzése, értékelése, szükséges esetben pedig a bejelentés a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Pénzmosás és Terrorizmusfinanszírozás Elleni Irodájának”.

Az MNB hiányosságokat tárt még fel az eredmények dokumentálásának gyakorlata kapcsán is, és ezek miatt került kiszabásra a 10 millió forintos bírság, továbbá kötelezték az MBH Bankot a hiányosságok kijavítására 2024 február, illetve március végi határidővel.

The post Tíz milliós bírság Mészáros szuperbankjának appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés