:

Munkaerőpiaci startup lett Balogh Petya legújabb befektetése

Munkaerőpiaci startup lett Balogh Petya legújabb befektetése

Sebestyén Ádám és Birizdó Ádám vállalkozása, a Giggle már több befektetői körön is átesett. A Forbes.hu által korábban bemutatott vállalkozók 65 millió forintot kértek a cápáktól 4 százalékért cserébe, de végül két nagyhalat is fogtak, egy picit drágábban.

Megvan Balogh Petya legújabb Cápák között befektetése, méghozzá egy olyan startupba, amelyről a Forbes.hu is írt.

Üzlet Vámosi Ágoston 13 perc olvasás
Reggel kattintás, este pincérkedés, aznap fizetés: új magyar app írná át az alkalmi munkák piacát

Vasárnap este volt látható az RTL üzleti showműsorának újabb epizódja, és persze ezen a héten sem volt hiány izgalmakból. A Cápák között 2019 óta fut a csatornán, azóta már több mint 1 milliárd forintot fektettek be az üzletemberek, köztük Balogh Petya, aki most Moldován Andrással vágott bele egy újabb vállalkozásba.

A Giggle applikáció szeretné átírni az alkalmi munkák piacát. A startup már több befektetői körön is átesett; Birizdó Ádám és Sebestyén Ádám mindketten a jól fizető állásaikat hagyták ott, hogy együtt megvalósítsák közös vállalkozásukat, növekedési céljuk megvalósításához pedig a cápák segítségét kérték.

A vállalkozók 65 millió forint befektetés reményében érkeztek, melyért cserébe 4 százalékos részesedésért kínáltak. Végül Moldován András és Balogh Petya közösen szállt be az innovatív vállalkozásba, amiért cserében ugyanakkor 5-5 százalékot haraptak:

A covid-járvány lecsengése után, az éttermi, szállodai vendégek visszatérésével nyilvánvalóvá vált, hogy a sok embert továbbra is kevés számú munkaerőnek kell kiszolgálnia. Ebből a körülményből született a 2022 áprilisában elindított Giggle – és kaptak hozzá a HiVentures-től 15 millió forintos befektetést 9 százalékos tulajdonrészért, írtuk korábban.

A Giggle eleinte egyszerű weboldalként működött, amit az alapítók egy hét alatt készítettek el.

Nem voltak jártasak a munkaerő-közvetítésben, de már az első néhány héten látták, hogy az új projekt sikeresebb lesz az előzőnél. Eleinte alkalmi munkát keresők Facebook-csoportjaiban és PPC (kattintás alapú fizetéses) kampányokkal lendítették fel az oldalt.

A Giggle sikerdíjjal működik: munkaerő-közvetítés esetén a nettó kifizetett bér 15 százaléka, munkaerő-kölcsönzésnél a bruttó bér 13 százaléka az övék. A munkák túlnyomó részét egyszerűsített foglalkoztatás keretein belül rögzítik. A munkáltató dönt arról, hogy aznap, hetente vagy a hónap végén fizeti ki a dolgozót, és arról is, hogy készpénzben vagy utalással fizet. 

A Giggle-t érintő részletekről ebben a cikkünkben számoltunk be.

The post Munkaerőpiaci startup lett Balogh Petya legújabb befektetése appeared first on Forbes.hu.