:
Breaking News

Húszmilliárdos beruházásba kezd a Rossmann Üllőn

Gigantikus beruházást jelentett be a Rossmann: 2025 végéig egy 28000 négyzetméteres logisztikai központ megvalósítását tervezik Magyarországon.

Hosszú távra tervez a Rossmann Magyarországon, 2025 végéig egy 28000 négyzetméteres logisztikai központ átadását tervezik, amely egy 4000 négyzetméteres irodával egészül majd ki.

A 20 milliárd forintos beruházás keretében egy olyan félautomata raktár valósul meg, amely nem csak egyedülálló a magyar kereskedelmi szektorban, de a későbbiekben további bővítéseket is lehetővé tesz

– közölte a kozmetikai óriás a Forbes.hu-val. A beruházás Üllőn valósul meg, ahol a vállalat jelenleg is üzemel. A helyszín kiválasztásánál figyelembe vették a településen és annak közelében élő munkavállalóik nagy arányát, valamint a helyi önkormányzattal meglévő jó kapcsolatot is.

A közlemény szerint az összesen 32000 négyzetméteres komplexumban helyet fog kapni az egész
országot ellátó raktárbázis és egy modern iroda is. Épül egy minden igényt kielégítő hatalmas, modern konyha és étkező. A mintegy 6 milliárd forint értékű technológiai beruházás a Rossmann önálló pénzügyi eredményéből valósul meg.

A projekt fejlesztője a Panattoni Hungary Development Kft., a komplexum tulajdonosa az OTP Ingatlanbefektetési Alap lesz.

A földmunkák 2024 januárjában indulnak. Az átadást 2025 végére, a költözést 2026 elejére tervezi a Rossmann.

The post Húszmilliárdos beruházásba kezd a Rossmann Üllőn appeared first on Forbes.hu.