:

Busás osztogatás a Molnál, több száz millió forinttal gyarapodott az egyik leggazdagabb magyar

A magyar olajcég javadalmazási politikájának részeként több, vezetői feladatot ellátó személy részesült Mol-törzsrészvényekben, jelentette be a cég kedden a Budapesti Értéktőzsdén.

Ki kapta a legtöbbet? Természetesen a csoport elnök-vezérigazgatója, aki 304 974 darab részvényt kapott, és ami a Portfolio szerint a keddi záróárfolyam alapján 855,8 millió forintot ér. Molnár József vezérigazgató új részvényei 630,7 milliót, Ratatics Péter, a Mol fogyasztói szolgáltatások üzletágának csoportszintű vezetőjéé pedig 311,5 milliót érnek.

Mennyit osztottak szét? Az átruházott részvénycsomag értéke összesen közel 2,5 milliárd forint, ha a keddi záróárfolyamot nézzük. Mindehhez térítésmentesen jutottak hozzá a Mol felsővezetői, a tranzakciókra pedig a tőzsdei kereskedési helyszínen kívül került sor, szóval ez nem befolyásolta az olajcég árfolyamának keddi alakulását – e napon egyébként 0,9 százalékos mínuszban zárt a Mol. Az olajcég rekordprofittal, minden idők legjobb pénzügyi eredményével és zsíros osztalékfizetéssel zárta 2022-t, de 2023-ban a visszaeső üzemanyagfogyasztás és a különadók rontották a teljesítményét.

Mekkora Hernádi vagyona? Nagy értékű ingatlanbefektetések, a Kopaszi-gát-projekt, és persze a Mol-részvények – ezek adják a Molt részben tulajdonló és huszonkét éve vezető Hernádi meghatározó vagyonát, aki tavalyi évet gyorsan egy 4 milliárdos Mol-részvénycserével zárta közte és az egyik, vele szoros kapcsolatban álló vagyonkezelő alapítvány között. A Forbes legfrissebb milliárdoslistáján 48,1 milliárd forintra becsültük a vagyonát, ezzel a 44. leggazdagabb magyar lett a januári Forbes magazinban és a Forbes.hu-n is megjelent listán.

Borítókép: Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója beszédet mond a vállalat székháza, a Kopaszi-gát mellett épült Mol Campus megnyitóján Budapesten, 2022. december 8-án.

The post Busás osztogatás a Molnál, több száz millió forinttal gyarapodott az egyik leggazdagabb magyar appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés