:

Egy hely, ahol személyihez kötnék az online pornónézést

Egy ohiói törvényhozókból álló kétpárti csoport új törvényjavaslatot terjesztett elő, amely előírná a pornóoldalak számára, hogy ellenőrizzék a felhasználók életkorát az amerikai államban, hogy kiskorú felhasználók ne férhessenek hozzá ezekhez az oldalakhoz. A PornHub szerint az intézkedés csak tovább rontana a helyzeten.

Hogy működne ez? A The Daily Beast szerint a 212. számú szenátusi törvényjavaslat előírná, hogy

a hozzáféréshez adott személynek fényképet kelljen feltöltenie a személyi igazolványáról, vagy hogy megadja személyes adatait egy harmadik félnek.

Azoknak a cégeknek, amelyek ezt nem tartják be, szigorú büntetést szabnának ki.

Mit mondanak a támogatók? A News 5 Cleveland kérdésére, hogy nem túl „orwelli”-e a javaslat, Jon Husted republikánus kormányzóhelyettes, a törvényjavaslat egyik támogatója azt mondta: egyáltalán nem, szerinte inkább „felelős állampolgári viselkedés a gyerekeket a számukra ártalmas tartalmaktól megvédeni”.

Több ebből Uniós pénzből futtatnánk fel a kínai autógyárat, az EU-nak is lesz ehhez egy-két szava Új világrend a budapesti buszokon, fontos változás az első ajtónál

És az érintettek? A népszerű pornószájt, a PornHub üzemeltetője (amit tavaly egy új kanadai befektetőcég, az Ethical Capital Partners vett meg) úgy fogalmazott: Louisianában már eleget tett egy hasonló intézkedésnek, ami a számaikon is meglátszott, ott körülbelül 80 százalékkal esett be az oldal forgalma. A PornHub szóvivője azt is hozzátette, hogy egy ilyen törvény inkább csak ront a helyzeten, hiszen

„a felhasználók átvándorolnak az internet sötétebb sarkaiba, ahol nem kell igazolni az életkort, és ahol az oldalak nem tartják be a törvényt és nem veszik komolyan a felhasználók biztonságát, sőt gyakran nem is moderálják a tartalmakat”.

The post Egy hely, ahol személyihez kötnék az online pornónézést appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés