:
Breaking News

Nyugdíjpara: túlbecsüljük a megtakarításokat és ez veszélyes

Rendesen túlbecsüljük, mekkora összeget kell havonta félretennünk ahhoz, hogy öregkorunkra ki tudjuk egészíteni a nyugdíjunkat. Ez nemcsak kis hiba, veszélyes is lehet az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ) közlése szerint.

Mennyivel gondoljuk túl? A szükségeshez képest akár 3-4-szer magasabbra, azaz több tízezer forinttal nagyobbra tippelik a magyarok azt a havonta megtakarítandó összeget, amely ahhoz kell, hogy érdemben ki tudják egészíteni a nyugdíjukat.

A huszonéves férfiak átlagosan közel 25 ezer forint, a nők pedig több mint 29 ezer forint havi pénztári befizetést tartanak szükségesnek ahhoz, hogy öregségi nyugdíjukat 50 ezer forinttal tudják majd kiegészíteni. Pedig elegendő volna csupán 8300, illetve 5600 forintot öngondoskodásra szánniuk havonta.

Több ebből A szomszédban olcsóbb: ezekbe az országokba érdemes elutazni benzinért Mesterséges intelligencia a gyerekek játékaiban – milyen jövőt ígér?

De ez miért veszélyes? Mert minél nagyobb előttünk a feladat, annál jobban halogatjuk. Ez sok olyan munkavállalót akadályozhat meg az öngondoskodás elkezdésében, aki az anyagi helyzete alapján valójában képes lenne rá.

The post Nyugdíjpara: túlbecsüljük a megtakarításokat és ez veszélyes appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés