:

Lantos Csaba keze Brüsszelig is elér

Lantos Csaba visszahívta az Energiaügyi Minisztérium európai uniós forrásokból megvalósuló projektjeiért felelős miniszteri biztosát – derül ki a csütörtöki Hivatalos Értesítőből, amit a Portfolio.hu vett észre.

Mi történt? Az eredetileg 2023 január 15-én nevezték ki Kutnyánszky Zsoltot és megbízatása 2024 végéig tartott volna, a Magyarország Kormánya archív oldalán kiderül, hogy Kutnyánszky pécsi születésű, Európai jogi szakjogász, aki dolgozott a Fővárosi Vízműveknél, az NFÜ-nél majd az NFM-nél és az ITM-nél is osztály-, divízió- és főosztályvezetőként.

Miért fontos? A miniszteri biztos feladata volt az Energiaügyi Minisztérium EU-s forrásokból megvalósuló fejlesztéseinek felügyelete, koordinálása, a fejlesztésben részt vevő felek közötti kapcsolattartás, továbbá a projektekhez köthető eseményeken, egyeztetéseken is részt vett és folyamatosan tájékoztatta az Energiaügyi Miniszter a fejlesztések állásáról, és javaslatokat tett a fejlesztések előrehaladásának érdekében. Ezeken felül részt vett a Minisztérium EU-s forrásokhoz kapcsolódó allokációs képességének szervezeti felépítésében, és kapcsolódó jogi előkészítő folyamatokban. A megbízatás visszavonásával ezek a területek átmenetileg gazdátlanok lesznek.

The post Lantos Csaba keze Brüsszelig is elér appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés