:

Fizetőssé tenné az Amazon az Alexa asszisztensét

Fizetőssé tenné az Amazon az Alexa asszisztensét

Több mint 75 millió ember veszi igénybe az Amazon intelligens asszisztensének, Alexának a szolgálatát, azonban a vállalat pénzügyi szemszögéből teljes kudarc a projekt. A legfőbb probléma, hogy bár az asszisztens nem hoz pénzt a cégnek, mégis jelentős mértékben leterheli annak erőforrásait. Jeff Bezos vállalata azonban most úgy tűnik, komoly lépésre készül – írja a Gizmodo.

A Business Insider jelentése szerint a vállalat mesterséges intelligenciával töltené fel az asszisztenst, egyben fizetőssé is tenné azt a fogyasztók számára. A probléma azonban az, hogy az új Alexa nem tűnik túlságosan fejlettnek, ugyanis rengetegszer jelentkezik az MI fejletlenségét indikáló hallucináció. A hibák miatt belső viták törtek ki a cégnél, ugyanis a dolgozók nem hisznek abban, hogy bárki is hajlandó lenne fizetni a szolgáltatásért.

Az Alexa Plusnak nevezett asszisztens, amennyiben minden marad a jelenlegi tervek szerint, június 30-án startolhat el.

A cég jelenleg 15 ezer felhasználóval teszteli a fejlesztést. Az első tapasztalatok szerint beszélgetésben kiválóan működik a Remarkable Alexának nevezett teszt-MI, azonban ha keresésre, vagy bármiféle megterhelőbb feladatra szeretnék megkérni, nem tud megküzdeni a feladattal.

A dolgozók szerint komoly gondot okozhat, hogy a vállalatnak már több fizetős szolgáltatása is van – a Prime Video streaming-szolgáltató és az Audiable ebook-könyvtár –, így nehéz lesz meggyőzni a fogyasztókat arról, hogy az MI-vel felturbózott intelligens asszisztensért is fizessenek, főleg ha nem működik valami jól. Az Amazon mellett egyébként a Google-t és az Apple-t is nehezen érinti, hogy az intelligens asszisztenseik nem rentábilisak, így a jövőben komoly változás várható a piacon, ha nem jön be az MI-forradalom.

The post Fizetőssé tenné az Amazon az Alexa asszisztensét first appeared on 24.hu.