:

A Shein IPO-ja még várat magára

A kínai vezetés legújabb felülvizsgálata az idei évre várt legnagyobb amerikai tőzsdei bevezetést is veszélyezteti, írja a Wall Street Journal alapján az Axios.

Mi történt? A Shein, a világ leggyorsabb és legnagyobb kínálattal rendelkező online fast-fashion áruháza, ami hazánkban is nagy sikernek örvend. A céget eredetileg a kínai Nanjingban alapították, a gyártókapacitások döntő többsége is Kínában van, székhelye mégis Szingapúrban található, a kínai vezetés ezek ellenére “magáénak érzi” a céget. A Shein az egyik legértékesebb magáncég a világon, a kockázati tőke befektetők 66 milliárd dollárra értékelik, és az egész pénzügyi világ nagyon várja a vállalat tőzsdei bevezetését. Azonban a kínai szabályozok éppen felülvizsgálják a Shein működési gyakorlatait, kiemelten az ellátási lánc és a adatbiztonság területén vannak aggályaik.

Mi áll a háttérben? A Shein rég várt IPO-jának az idei év egy jó momentum lehet, mert úgy tűnik, az amerikai tőzsdéken a bevezetések újra felélénkülnek és sikeresen zárulnak. Ezért a vállalat is szeretné minél hamarabb lezárni a folyamatot, de közben nem akar úgy járni, mint néhány éve a DiDi, akik a kínai vezetés jóváhagyása nélkül folytatták le az amerikai tőzsdei bevezetést, aminek nyomán Kína vezetése lényegében ellehetetlenítette a belpiaci operációjukat. Bár a Shein a kínai piacon nem értékesít, a gyártása jelentős része Kínában zajlik, így kénytelenek megvárni a kínai döntéshozók jóváhagyását, ha el szeretnék kerülni a járulékos problémákat.

The post A Shein IPO-ja még várat magára appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés