:
Breaking News

Hétvégi dráma: fogta magát az egyik állampapír és eltűnt a számlákról

Volt némi zűrzavar a Magyar Államkincstárnál pénteken és szombaton: kis időre köddé váltak a 2027/B sorozat papírjai.

Mi történt? A pénteki „2027/B jelű állampapírok utáni kamatfizetést követően a megvásárolt 2027/B állampapírok eltűntek a MobilKincstár rendszeréből, nem kis pánikot okozva, illetve a webkincstár rendszere olyan módon elérhetetlen, hogy a belépéshez használni kívánt push üzeneteket a rendszer nem küldi el vagy azok nem érkeznek meg. Több ismerősömnél is ugyanez a helyzet” – írta a Blikk egyik olvasója, amit aztán több másik ügyfél is megerősített. A szintén pénteki kamatfizetésű 2033/I Prémium állampapírnál a Bank360.hu nem tapasztalt ilyen problémát.

Több ebből Jogerős: pert nyert a Forbes a műtrágyakirály ellen Íme 100 ezer magyar, aki három év alatt vett egy lakást

Mi lett a vége? Csak szombat délután váltak újra láthatóvá a szóban forgó állampapírok a Webkincstárban és a Mobilkincstárban is. „A Magyar Államkötvény 2027/B típusú állampapír egyenlege egy megjelenítési hiba miatt nem volt látható a WebKincstár és MobilKincstár portfóliórészletező felületén, de a számlakimutatást lehívva a megfelelő egyenleget láthatták az ügyfelek. A portfóliórészletező megjelenítése időközben javításra került és már ott is az aktuális, helyes állampapír-állomány látható” – írta a helyzetről a Magyar Államkincstár.

Előzmények? A december 11-i megújulás óta nem először kerül homok a gépezetbe, a megújult szolgáltatások indulásakor például megvásárolhatatlan állampapírokat kínáltak.

The post Hétvégi dráma: fogta magát az egyik állampapír és eltűnt a számlákról appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés