:

Vége a családi pótléknak? A kormány nem tagadja

Egyre valószínűbb, hogy megszüntetik a juttatási formát, legalábbis a minisztérium friss válasza nem cáfolja a korábbi terveket. Igaz, konkrétumokat sem árul el.

Mi történt? Ungár Péter, az LMP társelnöke írásban kérdezte Csák János kulturális és innovációs minisztert, hogy tervezi-e a kormány megszünteti a családi pótlékot, miután Csák egy decemberi parlamenti meghallgatáson úgy fogalmazott családipótlék-emelési kérdéskörben: „Ha valaki csak segélyen él, és nem a munkaerőpiacról, azt nem tartjuk jó iránynak.”

Több ebből Vége a családi pótléknak? A kormány nem tagadja Elemzők a KSH matekjáról: nem helytelen, de nem is szerencsés

Mi a válasz? A tárca államtitkára a Népszava szerint azt írta, „a kormány családtámogatási rendszere sokrétű, ennek egészéből nem lehet kiragadni és elszigetelten kezelni a családi pótlékot. A család- és munkaalapú társadalomban hisznek, ezért a segélyezés kiterjesztése helyett különböző támogatásokkal segítik azt, hogy minél több embernek legyen munkája.” Szóval nem cáfolták a családi pótlék megszüntetésének a tervét, de más konkrétumokat sem árultak el a juttatási forma jövőjéről. A Népszava is kereste a Kulturális és Innovációs Minisztériumot, de nem érkezett válasz.

Mennyi jár? Családi pótlék jelen formájában a gyermek születésétől kezdődően jár egészen a köznevelési vagy szakképző intézményben folytatott tanulmányok végéig, legfeljebb 20 éves korig. A juttatás összege 2008 óta változatlan, 12 200–25 900 forint gyermekenként.

Borítókép: Csák János kulturális és innovációs miniszter a Szegedi Tudományegyetemen tartott sajtótájékoztatón 2024. január 13-án.

The post Vége a családi pótléknak? A kormány nem tagadja appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés